S-a făcut dreptate

După cum spuneam, un nenea polițist a făcut exces de zel și m-a sancționat cu două puncte amenda pentru nefuncționarea luminii de întâlnire pe partea dreaptă. S-a ars săracul bec în timpul cursei.
Putea să îmi dea avertisment, dar, nu, nu și nu! El mă amendează cu 120 lei, cât vreo 5 becuri.
Asta se întâmpla undeva prin octombrie 2009. Simțindu-mă nedreptățit am contestat în instanța sancțiunea contravențională, solicitând schimbarea amendei în avertisment.
Plângerea împotriva procesului verbal de contravenție către Judecătoria Botoșani am făcut-o la începutul lunii noiembrie 2009, în termenul legal de 15 zile de la comunicarea procesului verbal de contravenție.
Primul termen a fost stabilit pentru data de 8 ianuarie 2010, la circa două luni de la depunerea plângerii.
În ziua înfățisării nu m-am putut prezenta, cu toate că am fost citat în mod legal. Nici reprezentantul Poliției nu s-a prezentat, judecarea cauzei făcându-se în lipsă.
Sentința nu s-a dat însă în aceeași zi, din lipsă de timp pentru deliberare și s-a stabilit data de 15 ianuarie 2010 pentru pronunțare.
Pe 27 ianuarie 2010 mi-a fost comunicată aceasta hotărâre, prin care, Instanța, în numele Legii, hotărăște admiterea în parte a plângerii formulate, inlocuirea amendei contravenționale în sumă totala de 120 lei cu avertisment și menținerea celorlalte dispoziții ale procesului verbal de contravenție.
Instanța a constatat existența faptei contravenționale, conduita mea culpabilă și faptul că am acționat cu vinovăție la neîndeplinirea obligațiilor legale care îmi reveneau. Totuși, împrejurările concrete de săvârșire a faptei imprimă un grad de pericol social redus, căruia trebuie să îi corespundă în plan sancționar o măsură echivalentă.
Totodată, mi s-a atras atenția asupra pericolului contravențional al faptei săvârșite, subliniindu-mi-se că repetarea conduitei contravenționale nu va mai justifica acordarea din nou a clemenței de care am beneficiat.
Intimata ( Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani) avea termen de 15 zile de la data comunicării să facă recurs. Tinând cont că nu am primit înca citație pentru a ma prezenta la un eventual recurs, tind să cred că nu au inițiat o asemenea acțiune. Voi vedea acest lucru cu exactitate atunci când voi merge pentru a împuternici această hotărâre judecătorească cu titlul de definitivă și irevocabilă.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.