Nu crede tot ce citesti – exemplu Irealitatea.net

De mult timp nu mai urmăresc emisiunile TV, dar incerc să fiu la curent cu știrile urmărind site-urile televiziunilor românești.  Pe zi ce trece constant că și pe aceste site-uri a scăzut calitatea informațiilor, ajungându-se la știri de 3 rânduri care nu au nimic de-a face cu titlul pompus scris îngroșat pentru a atrage proștii. Totul a culminat cu un articol citit astăzi pe site-ul realitatea.net (pardon, irealitatea) în care jurnaliștii profesioniști de acolo citează site-ul dcnews.ro și publică un articol plin de prostii, pe care il redau mai jos:

Cum întocmeşti o contestaţie care te scapă de amenda pentru depăşirea vitezei legale

Pentru a întocmi o contestaţie completă şi cu rezultate reale în anularea amenzii pentru viteză, trebuie să ai în vedere 4 paşi extrem de importanţi:

1. Contestaţia, împreună cu copii după procesul-verbal, BI/CV şi permisul de conducere, o depuneţi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie a judeţului în care vi s-a încheiat procesul-verbal trimisă prin poştă, recomandat cu confirmare de primire (cine nu ştie ce înseamnă acest lucru să solicite informaţii la poştă la trimiterea contestaţiei) în termen de maxim 15 zile de la întocmirea procesului-verbal (este bine cât mai repede). IPJ va trimite contestaţia dvs. la Judecătorie şi trebuie să vă dea răspunsul că a făcut acest lucru în maxim 30 de zile de la primirea contestaţiei. După aceasta veţi primi citaţie din partea Judecătoriei unde vi se va preciza data şi ora când trebuie să vă prezentaţi.

2. În contestaţie nu depuneţi probe şi nu faceţi comentarii la încălcările legii făcute de poliţişti la încheierea procesului-verbal. Nu trebuie să aibă timp să-şi acopere greşelile. Acestea le prezentaţi doar instanţei care va decide.

Băi, nea Ghița, care ai venit de la stână și scrii pe site-ul oficial al „importantei” televiziuni, nu știi matale de OUG nr. 69/2007 pentru modificarea OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice? In respectivul act normativ, la articolul I, aliniatul 57 se precizează:
57. Articolul 118 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 118. – (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta a fost constatata fapta.
Deci, bade Ghiță, de la intrarea în vigoare a respectivului act normativ, în speță OUG 69/2007, contestațiile nu se mai trimit la Inspectoratul Județean de Poliție a județului în care s-a incheiat procesul verbal ci la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta!
Dacă aveți răbdare, puteți citi și articolul precedent de pe irealitatea.net: http://www.realitatea.net/cum-poti-scapa-de-amenda-pentru-depasirea-vitezei-legale_857166.html în care autorul aberează în legătură cu multe aspecte, cel mai important de reținut fiind faptul că badea Pandel, de la altă stână (cel care a scris articolul) nu a auzit de faptul că în anul 2009 (vezi  Monitorul Oficial 546 din 6 august 2009) Biroul Român de Metrologie Legala a adus modificări și completări la Norma de metrologie legala NML 021-05 „Aparate pentru masurarea vitezei de circulatie a autovehiculelor (cinemometre)” în sensul că nu mai este obligatorie ca înregistrările efectuate să cuprindă în mod obligatoriu faptul că a fost efectuată autotestarea (conform. 3.2.6 din norma respectivă).
În concluzie, nu credeți tot ce citiți pe internet, chiar dacă este pe site-ul unei televiziuni care se crede serioasă.  Nu tot timpul cei care scriu sunt bine pregătiți, pentru că un om pregătit cere și o renumerație pe măsura iar zgârcenia e mare.
Consider că este important să cunoști legea, ca să o poți respecta și, de ce nu, să știi ce portițe de scăpare îți oferă în caz că vei călca pe bec.
LE: Ce site-uri de știri îmi recomandați pe care să găsesc informații corecte, actuale și de interes?

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Nu crede tot ce citesti – exemplu Irealitatea.net

  1. Apropo de stiri, azi am vazut o stire care zicea ca la Cluj se dau telefoane mobile moca cu cartela cu 5 euro credit. Stirea era la Antena, a zis de 5 ori ca da telefone dar in ce retea sunt valabile nici un cuvant, parca ar merge in reteaua duhului sfant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.