Tâmpenii marca Realitatea TV

In timp ce „butonam” cate ceva pe laptop, televizorul (TV tunner-ul de fapt) „vorbea” singur. Mi-a atras atenția însă o știre pe postul iRealiatatea TV. Era vorba despre metode de fraudă folosite de către persoane rău voitoare pentru a fura banii credulilor. Ce mi-a atras atenția a fost glasul reporterului ( o femeie, tam tam) care cu o voce gravă sfătuia telespectatorii să nu răspundă apelurilor de la numere care încep cu +39 pentru ca nu vor mai putea încheia apelul și vor avea facturi de sute de euro.
Nu cred că sunt așa de idioți încât să nu știe că prefixul +39 aparține Italiei. Mai degrabă cred că este vorba despre o manipulare, mai ales că în imaginile care însoțeau reportajul era prezentat un telefon mobil pe ecranul căruia era afișat un apel de la un număr care începe cu +39. Sigur îi suna atunci un răufăcător!
Vă dați seama de impactul pe care poate să îl aibă acest reportaj către persoanele mai puțin instruite din punct de vedere tehnic? Nu va mai răspunde nici dracu când vor fi sunați de către membrii familiei plecați în Italia.
La toate birturile din sate se va dezbate această problemă, toți vor sări: „Bade Ioane, nu răspunde wei că îți iau ăștia banii!”
Cui servește oare această manipulare?
Oare CNA-ul (ăia cu prezervativele) ce au de spus?

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.