Poliția Locala din Gura Humorului

În acest week-end, în timp ce mergem spre destinația de relaxare, am observat în orașul Gura Humorului o mașină a Poliției Locale, staționată pe partea dreaptă a drumului.

Observând rampa cu girofaruri de culoare rosu-albastru, am oprit în spatele ei pentru a face o poză rapidă cu telefonul mobil.

Sunt sigur că cei avizați vor observa în imaginea atașata două încălcări ale legislației în vigoare.

Să luăm spre exemplu articolul 32 din Legea 155/2012 care prevede la aliniatul 1:

Politia locala poate detine, administra si/sau folosi, dupa caz, in conditiile legii, imobile, mijloace de transport personalizate si dotate cu dispozitive de avertizare sonore si luminoase de culoare albastra, mijloace de transport anume destinate transporturilor bunurilor si valorilor dotate potrivit legii, armament, munitie, echipamente si aparatura tehnica specifica, necesare pentru exercitarea atributiilor prevazute de lege.

Deasemenea, în regulamentul de organizare și funcționare a poliției locale aprobat prin HGR 1332/2010, se menționează la articolul 31, aliniatul 3:

Autovehiculele de patrulare sunt echipate, in mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasa, de culoare albastra si cu mijloace speciale de avertizare sonora.

Așadar prezenta girofarurile cu lumină roșie pe mașina SV-09-PGH din dotarea Poliției Locale Gura Humorului, județul Suceava, este ilegală!

Să vă spun și a doua ilegalitate (care mie nu se mi se pare grava, dar tot în afara legii este)?
Să luam spre referință aliniatul 1 al articolului 31 din HGR 1332/2010:

Pe timpul desfasurarii activitatilor de serviciu, pe raza comunelor, a oraselor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului Bucuresti, personalul politiei locale poate folosi autovehicule cu insemnul distinctiv „POLITIA LOCALA”, urmat de denumirea unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscriptia trebuie sa fie de culoare neagra, pe fond alb, si sa aiba aceleasi dimensiuni.

În fotografia de mai sus vedeți undeva scrie: „POLITIA LOCALĂ GURA HUMORULUI”, așa cum ar fi normal?

Știți care este adevărata problemă? Un bugetar nepregătit, care nu a citit și înțeles legislația a luat decizii pripite și toate sunt plătite din banii noștri! Pariem că nu se poate în România ca persoana respectivă să plătească pentru greșeala, cel puțin prin imputarea costurilor de înlocuire a girofarurilor și a inscripției pentru a se conforma legislației?

Și pe voi să nu vă pună dracu să nu vă duceți la Primărie cu toate hârțoagele puse în ordinea cerută în dosar că vă plimbă două zile pe la toate ghișeele!

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

7 thoughts on “Poliția Locala din Gura Humorului

 1. Daca faptul ca inscriptia Politia Locala e inscriptionata cu , culoarea albastru inchis in loc de negru face subiectul unui articol… dumnezeu sa ma ierte…

  In loc sa publicati ceva care ar putea ajuta la o mai buna pregatire profesionala a lor si autoritate (care ar fi benefica pentru noi toti intrucat aceste institutii Politia Romana/locala/jandarmi nu mai au nici o autoritate smecherii ii scuipa in fata iar noi suferim ca nu are cine ne apara, sau ma rog are cine dar nu are legislatie adecvata)
  Oricum pana nu intra smecherii peste tine si nevastata in casa si isi bat joc de voi iar parchetul le da amenda administrativa iar a doua zi trec pe sub geamul tau si rad nu poti intelege aceste lucruri….

  Probabil ca sunt niste neconcordante intre legislatia in vigoare si cele prezentate mai sus dar oricum….. JALNIC articol !!!

 2. @andrei: se pare ca nu ați înțeles nimic din această postare pe blog, cu toate că am explicat pe îndelete (cred eu). Vă fac un rezumat:
  – girofar de culoare roșie
  – „Poliția Locală” în loc de „Poliția Locala Gura Humorului”

 3. Ok am inteles perfect dar nu observati ca in aproape toate orasele tarii au girofar rosu/albastru (ca na sa para un fel de politisti mai mici cred…)
  Nu cred ca in ceea ce ma priveste pe mine ca si ceterea care doresc protectie de a aceste institutii conteaza culoarea girofarului sau ca nu are scris si Gura Humorului dar totodta sunt deacord ca reglementarile in vigoare privind Politia Locala (in cazul de fata) ar trebui respectate.

 4. Sunteti multumit acum, domnule Turcanu?
  Va mai asteptam la Gura Humorului!

 5. Mulțumesc pentru întrebare, domnule Dan.
  Scopul nu era să fiu eu mulțumit ci ca cei puși să apere legea să respecte și ei la rândul lor legea.
  Gura Humorului este un oraș frumos, voi încerca să ajung des pentru a mă bucura de frumusețea zonei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.