Floriile cu zăpadă

Duminică, 8 aprilie 2012  – Duminica Floriilor.
La Suceava, în loc de  flori avem zăpadă:

In noaptea de duminică spre luni trebuia să plec spre Brașov.  Cum trecusem de câteva săptămâni la anvelopele de vară datorită vremii favorabile, acum eram nepregătit pentru drum. M-am trezit frumos la ora unu pentru a merge la singura vulcanizare non-stop pe care o știu. Când să plec de acasă, surpriza:

 Sub greuatea zapezii, creanga unui copac s-a rupt și a căzut peste o mașină și drumul de acces, blocându-l. Minunat!  La ora 01:14 am anunțat prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 pe cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava despre problemă, dispecerul de acolo comunicându-mi că nu au echipaje disponibile, fiind plecate în județ la alte intervenții și că îi va anunța pe cei de la Primăria Suceava pentru a intervenii ei.
Am sunat și eu la Primăria Suceava, la numărul de telefon găsit pe site-ul lor (0230212696), cel de la capătul firului spunându-mi că a fost informat,  și o să ajungă cineva, dar nu e nimeni disponibil acum. Superb!

După circa 30 de minute, timp în care s-au mai adunat vreo doi cetățeni, împreună cu care am mutat cât de cât creanga căzută pentru a putea trece.

Drumul până la Roman a fost cu zăpadă, apoi curat, curat. Nici măcar în pasul Oituz nu era zăpadă.

Mai țin vreo săptămână anvelopele de iarnă pe mașină, în caz că se gândește cineva să mai arunce cu ceva zăpadă pe drumuri.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.