Prestarea serviciilor

Nu știu cum se situează nivelul încasărilor din prestarea de servicii fața de nivelul încasărilor din comerț, dar eu consider că s-ar putea face mai mulți bani dacă angajații prestatorilor ar face treaba așa cum trebuie.
În multe cazuri, după ce achiziționezi un produs de uz mediu/îndelungat, este nevoie să apelezi la un specialist pentru montare și/sau punere în funcțiune, precum și o eventuală mentenanța pe durata perioadei de utilizare.
Probabil vă întrebați de ce am scris aceste lucruri…
Păi… la începutul iernii trecute, înainte să dau  jos de pe mașină cauciucurile de vară observasem o creștere mare a zgomotului de rulare, indiferent de tipul de asfalt. Cât timp am avut echipată mașina cu anvelopele de iarnă, zgomotul era mult mai mic.În urmă cu aproximativ o lună am trecut de la caucicurile de iarnă la cauciucurile de vară, setul care l-am folosit și anul trecut. Operația am făcut-o ( de fapt, „meseriașul” a făcut-o”) la vulcanizarea din cadrul benzinăriei din Șcheia, situată la intersecția DN2 cu DN17.
Nenea meseriașul, lipsit de orice chef și cu un total dezinteres, s-a chinuit cu un cric antic (din acela hidraulic, la care dai de mâner până te doare capul) să scoată câte o roată de pe mașină și să îmi înlocuiască anvelopele. Nu zic că era să îmi pună pe o jantă un cauciuc pe care tocmai îl dăduse jos, că nu l-a durut capul să se uite la uzura fiecăruia pentru a lua o decizie unde să îl pună (pe față sau pe spate) și că toată operația de înlocuire și echilibrare a durat o veșnicie, operație pentru care am plătit 60 RON.
Đin nou aveam același zgomot îngrozitor la rulare, deducând că anvelopele de vară (GoodYear HydraGrip) se fac vinovate de acest lucru.
Astăzi mi-am achiziționat un set nou de anvelope de vară, patru bucăți de MICHELIN Energy Saver 195/60/R15 88H la prețul de vreo 330 ROn/buc. Bineînțeles că trebuiau montate pe jante în locul celorlalte și pentru acest lucru nu am mai apelat în nici un caz la aceași vulcanizare ci am mers la una situată în vecinătatea sensului giratoriu de pe E85, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni.
Cu această vulcanizare am mai avut experiențe plăcute în trecut și din acest motiv am hotărât să revin la ei. I-am găsit destul de aglomerați, dar cei doi angajați se miscau foarte repede, ajutați fiind și de cricurile pneumatice care funcționau cu aer de la compresorul existent în orice vulcanizare, precum și de aparatul de echilibrat controlat de către un calculator ce le dădea îndicații precise.
[ad#google-adsense]
În momentul când au început să dea jos anvelopele de pe jante, adevărații meseriași de aici au observat că au fost de curând echilibrate, dar toate cauciucurile prezentau mici gâlme pe suprafața de rulare (
din acest motiv aveam și zgomotul de care eram agasat). I-au făcut și ei urări de bine celui care mi le-a montat fără să îmi zică că nu sunt bune și m-a taxat pentru acest lucru.
În funcție de greutățile folosite pentru echilibrare au decis care vor fi montate în partea din fața și care vor fi montate pe cea din spate.
Si…culmea…aici tot 60RON m-a costat toată operația.
Am scăpat de zgomotul supărător și sunt curios cum se va comporta mașina „încălțată” cu aceste cauciucuri, atat pe asfalt uscat, cât și pe cel ud. Nu mă aștept însă la o scădere a consumului, idee promovată de către Michelin în campaniilor lor de marketing.

Oare data viitoare la care vulcanizare voi apela? La care vulcanizare îmi voi trimite colegii, care vulcanizare le-o voi recomanda prietenilor?

Oferind servicii de calitate cu oameni pregătiți și dispuși să muncească pentru satisfacerea nevoilor clienților te poți menține pe piața. Așa se face că unii au succes, iar alții se plâng că nu au noroc în afaceri.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Prestarea serviciilor

  1. Citesc postari mai vechi de pe blogul tau si in timp ce citeam articolul asta ma gandeam sa-ti dau un sfat (chiar daca e tarziu cu cateva luni) sa mergi la baietii de langa sensul giratoriu la iesire spre Falticeni.
    Pana la urma i-ai gasit singur. Si eu apelez de fiecare data la ei, sunt meseriasi, au scule bune, de obicei e curatenie la ei.. nu „grota” ca la alte vulcanizari.. si pe deasupra sunt si clientii mei la net (au un computer inauntru) si facem „schimb” de servicii. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.