Nu circul ca în Uniunea Europeană

Zilele trecute mă intorceam la amiază de la masă, circulând pe o prima bandă pe o stradă cu două benzi pe sens din municipiul Suceava. Pe banda a doua, vreo 3 mașini oprite așteptau ca prima mașină să intre pe o stradă la stanga. În momentul cănd eram aproape în dreptul lor, se trezește o tanti cu un BMW să iasă din coloană. Claxoane, frână, trag dreapta mai mai să mă urc pe trotuar. La volan o isterică făcea semne disperate sugerând că aș suferi de o boală la cap. Îi zic, pe un ton frumos ( și eu am rămas surprins cât de calm am putut fi) să belească ochii în oglinzi. Răspunsul ei m-a făcut să îmi dau seama că nu am cu cine continua discuția. Cică: „Am semnalizat, deci aveam prioritate. Așa se conduce în Uniunea Europeană”. Ha?Cum?Adică legislația românească nu se mai folosește?

Art. 116. – (1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să semnalizeze schimbarea direcţiei de deplasare, depăşirea, oprirea şi punerea în mişcare.
(2) Intenţia conducătorilor de autovehicule, tramvaie sau mopede de a schimba direcţia de mers, de a ieşi dintr-un rând de vehicule staţionate sau de a intra într-un asemenea rând, de a trece pe o altă bandă de circulaţie sau de a vira spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze întoarcere, depăşire ori oprire se semnalizează prin punerea în funcţiune a luminilor indicatoare de direcţie cu cel puţin 50 m în localităţi şi 100 m în afara localităţilor, înainte de începerea efectuării manevrelor.

Eu zic că este destul de clar Regulamentul de aplicare a OUG 195.
Tanti, puteai să treci dacă eram mai la distanță sau dacă vedeam din timp intenția ta și te lasam să intrii. E de apreciat totuși că a semnalizat, aveam convingerea că mașinile BMW nu dispun de o asemenea facilitate. Această convingere mi-au format-o conducătorii suceveni de BMW care nu semnalizează nicicănd.
Mă întreb oare câte specimene cu o gândire asemănătoare cu a ei există pe străzi…

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate