Stația CB nu te face nemuritor

De prin 2011 folosesc la deplasările lungi o stație CB Midland Alan 100 Plus. M-a ferit de câteva sancțiuni contravenționale pentru depăsirea vitezei legale, dar nu întotdeauna. De trei ori am fost sancționat în acest interval (preferam să ascult muzică decât să fiu atent la informațiile din trafic care se transmiteau în eter). Dar nu despre acest lucru vreau să scriu.

Vreau să îmi exprim îngrijorarea despre faptul că tot mai mulți conducători auto de turisme care și-au montat stații CB(+antene)  adoptă în trafic un comportament care pune în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic, bazându-se pe informația că nu existe pe secțiunea de drum respectivă organe de control care să îi sancționeze. Astfel, văd tot mai des: depășiri pe linei continua, în vârf de pantă,  în locuri cu vizibilitate redusă, trecere printre barierele de la trecerile de nivel cu cale ferată. În majoritatea cazurilor conducătorii auto care se află la volanul mașinilor respective posedă stații CB.

Cu toate eu (cel care folosesc stația pentru a mă asigura că nu sunt prins atunci când depășesc limita de viteză) pot fi pus în aceiași oală cu cei despre care menționez mai sus, consider că fapta mea de a merge cu 70-80 km/h noaptea în sătucele din România prin care trec drumurile europene nu prezintă un pericol în comparație cu practicile pe care le-am incriminat anterior.

Conducătorii auto ar trebui să conștientizeze că deținerea unei stații CB nu te face nemuritor ci, în cel mai bun caz, te ferește de sancțiunile pecuniare aplicate de către organele abilitate.

Drumuri bune!

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Stația CB nu te face nemuritor

  1. Eu am luat amenzi numai cat am avut statia pe masina 🙂

    Iti spun oamenii localitatile, dar nu ai de unde sti toate satele, asa ca am luat-o.
    De atunci am renuntat la ea, o tin in masina dar nu o mai montez, si conduc mai cu grija, ma uit pana departe, mai semnalizeaza colegii din faruri…

    Plus ca ma obosea zgomotul facut de statie, toata ziua toti vorbesc tot felul de prostii, sa nu mai spun de bruiaje…

    Cel putin in zona Vaslui, au fratii Moldovani un centru de taxiuri sau ceva, si se aude aia frecvent, tocmai de la Chisinau presupun… Altii mai pun ceva canale bisericesti.. ca la nebuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.