Merge și așa

Prin primele zile ale lunii martie s-a încheiat perioada valabilității inspecției tehnice periodice (ITP) la mașină. Din păcate am realizat acest lucru la vreo cinci zile după, perioadă în care am mers relaxat. Când nu știi, nu te stresezi.
Însă cum am realizat în ce situație mă aflam, am făcut imediat programare pentru o inspecție tehnică la un service unde ducem mașinile în ultimul timp.
M-am mai riscat pentru ultima oară și am circulat de la sediu până la service-ul auto, ajungând acolo la ora programată. Băieții de acolo foarte amabili, au fost surprinși de cât de punctual am putut fi și mi-au făcut o surpriză: „Știți, avem programări pentru toată ziua la standul de ITP, nu avem loc”.
Băh, da programarea mea de aseară, unde e? Atunci au început să nu mai fie așa amabili, cred că îi deranja ceva și la ochi că aveau o privire total diferită.
„Păi, nu eram lângă calculator ieri, nu știam exact, bla bla, dar lăsați-o aici și o rezolvăm până diseară, printre celelalte” (era ora opt dimineața).
Cu toate că eram deranjat de situația creată și de goana lor după clienți, am ales să nu îmi mai încerc norocul circulând așa și a rămas mașina la ei, urmând să mă sune când e gata.

Ora 12. Mașina este gata. Probleme ceva? Nu! Bun. Dubios totuși, știam că am un bec de poziție care e ars. Nu contează.

Astăzi observ că termenul de valabilitate al stingătorului de incendiu din mașină s-a încheiat în anul 2010 (a avut 5 ani). Deci cei care au făcut ITP-ul nu au verificat acest lucru, chiar dacă procedura o cere. Las’ că merge așa!
Oare au verificat jocurile la trenul de rulare? Sau frânele? Cine știe…

Probabil cei 67 de lei cât a costat revizia reprezintă contravaloarea timbrului care ti-l lipesc pe certificatul de înmatriculare. Am dus mașina acolo pentru a depista eventualele probleme, altfel puteam să mă duc doar cu certificatul de înmatriculare.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

4 thoughts on “Merge și așa

  1. Sunt sigur ca ti-au verificat pedala de acceleratie. 😉
    Cind circuli fara itp, riscul cel mai mare nu este ca te opreste politia si iei amenda, riscul major este ca daca esti implicat intr-un accident si nu esti vinovat, nu esti despagubit pe asigurarea rca a vinovatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.