Avertisment

Din nefericire asistăm în aceste zile la dezastrele naturale din Japonia în urma cărora există nenumărate pierderi de vieți omenești.
La noi în tară a ieșit la rampă… pam, pam…Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul (chiar nu înțeleg de ce i se spune așa, cine l-a sfințit în halul ăsta) Teofan. Nu, nu a ieșit să ne îndemne să ne rugăm pentru sufletele victimelor de acolo (care nu sunt de religie ortodoxă, dar sunt și ei oameni). Nu, a ieșit să sperie.
Nu este de ajuns că vedem pe toate canalele media despre preziceri privind sfârșitul lumii (ba e anul 2000, ba nu 2010, s-a amânat pe 2012, etc.), acum iese și un reprezentant al Bisericii să spună că:

“Cutremurul din Japonia şi alte dezastre ale stihiilor naturii sunt şi un avertisment adresat omenirii pentru a se întoarce cu faţa către Dumnezeu.” (Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei)

De ce oare nu a ales Dumnezeu un cutremur mai mic? Nu se făcea înțeles? Chiar era nevoie să apeleze și la tsunami?

Când fulgeră ne face Dumnezeu poze?

Sunt o persoana credincioasă, nu neg existență lui Dumnezeu, dar religia nu este altceva decât o metodă de manipulare. Probabil în curând vom ajunge și noi, ortodocșii, să comitem fapte deplorabile (vezi cazul extremiștilor musulmani). Observ deja că s-a împământenit vorba: „Așa vrea Dumnezeu”.

– Vasile, de nu îți cauți și tu un loc de muncă, să nu mai trebuiască să cerșești și să furi?
– Nu găsesc nimic, așa vrea Dumnezeu.
– Marie, arăți ca naiba, mergi la spital și vezi ce ai, poate ești bolnava!
– Lasă, că dacă vrea Dumnezeu să mor, ce pot face eu.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.