De ce e bine sa lucrezi la stat

…pentru că nu te trage nimeni la răspundere pentru greșelile pe care le faci, pentru faptul că freci menta, pentru faptul că îți bați joc de contribuabili.
Zilele trecute iarăși am avut de-a face cu idioțenia sistemului românesc. Permisul de conducere îmi expiră în luna martie a acestui an și trebuie să îl schimb. Având domiciliul stabil în municipiul Botoșani (cu toate că reședința o am în muncipiul Suceava), am mers acolo cu toate actele pentru preschimbare (carte identitate-original și copie, permis de conducere-original, fișa conducătorului auto, chitanța plată a taxei la BCR). După ce m-au pozat frumos mi-au zis să revin în două ore pentru a-mi da o dovadă cu drept de conducere pe perioada până când voi primi noul permis.
Permisul nou urma să fie trimis prin poștă la adresa de domiciliu, nu la cea de reședintă, în circa zece zile.
După două ore eram din nou în fața ghișeului, după dovadă. Supriză! Nu au cum să îmi elibereze dovada pentru că permisul meu figurează ca suspendat, din anul 2007. Foarte tare!
În anul 2007 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, sancțiune contestată în instanță, unde am câștigat anularea procesului verbal de contravenție și am obtinut o hotărâre judecătorească care s-a consemnat cu titlul de definitivă și irevocabilă în prima parte a anului 2008.
Problema este că Inspectoratul de Poliție Suceava, în calitate de intimat în acel proces nu a operat dispozițiile instanței în baza de date, deci încă figuram cu permisul suspendat, eliberat pe baza unui certificat de grefă.
Doamna de la ghișeu din Botoșani a fost foarte amabilă, a luat legătura cu Poliția Rutieră Botoșani care urma să contacteze IPJ Suceava pentru remedierea problemei. Fiind conștient de modul în care se miscă toti bugetarii în frumoasa noastră Românie, am preferat însă să cer permisul de conducere înapoi și sa mă deplasez personal la Poliția Suceava pentru a remedia situația.
Aici scuza lor a fost că nu au primit hotărârea judecătorească și că ar fi bine să le aduc originalul meu și o copie pentru a opera datele.
Superb! Toate acestea pe timpul și banii mei.
Cei de la IPJ Suceava ar trebui să își facă un pic de ordine în curtea proprie, nefiind prima dată când o dau cu bâta în baltă. In 2007, atunci când mi-au suspendat permisul nu au reușit să îl trimită în termen de 20 de zile la Poliția Botoșani așa cum cere legea, eu trebuind să mă plimb pe banii mei pe drumuri pentru prelungirea dovezii și apoi pentru recuperarea permisului de conducere.
Credeți că îi pasă cuiva de toate aceste lucruri? În mod sigur nu lucrătorilor de la stat (degeaba).

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.