Otravă

O persoană era astăzi foarte revoltată că ea tine post și a fost să își cumpere câteva plăcinte de post de la un magazin. Acolo aveau produse de panificație care erau de post precum și altele care nu erau. Idignarea ei pornea de la faptul că vânzătoarea folosea acceași mănușă pentru a lua produsele din tavi și a le ambala. Adica, de ce nu folosea mănuși separate pentru fiecare catogorie de produse (de post sau de „frupt”)?
Probabil produsele care nu sunt de post au deasupra un strat de otravă ce se lua pe mănuși și ajungea pe produsele de post, otrăvindu-l pe cel care le consuma.
Cu toate că sunt creștin-ortodox, nu sunt o persoană deosebit de religioasă, dar totuși cu frică de Dumnezeu. Nu pot înțele însă pe care postesc doar „că trebuie”,  „că așa este bine”, „că este păcat să nu postești”. Rolul Postului nu este doar de a te abține de la mâncare, ci trebuie să postești și sufletește. Și apoi care este sacrificiul pe care îl faci din dragoste pentru Dumnezeu dacă mănânci în Post ciocolată de post, salam de post, lactate de post, prăjituri de post, etc. Toate ambalate la fel de frumos ca și cele care conțin carne, lapte, ouă. Te abții de la ceva? NU! Mănânci aceleași lucruri, dar făra carne, cu mai multi coloranți și substanțe toxice.
Spor la postit!
[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Otravă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.