Două puncte amendă

Vinerea trecută în timp ce mergeam de la Suceava la Botoșani cu Opel-ul Vivaro de la firmă (necesar pentru a căra câteva obiecte mai voluminoase) am fost și sancționat de agenții de la Poliția Rutieră Botoșani pentru faptul că nu îmi funcționa lumina de întâlnire pe partea dreaptă.
Sancțiunea aplicată a fost pe baza articolului 99 aliniatul 1 din OUG 195/2002 Republicată și a constat în două puncte de amendă, adică 120 lei cu posibilitatea de plată a jumătate (60 lei) în două zile lucrătoare, conform legii.
Marți mi-am plătit amenda la Primăria Suceava și în această seară mi-am pregătit plangerea împotriva procesului verbal de contravenție, plângere prin care solicit comutarea sanctiunii amenzii contravenționale în avertisment, invocând prevederile articolului 7 din OG2/2001, articolului 118 aliniatul 1 din OUG 195/2002 R, art 114 aliniatul 4 din ROUG 195/2002 R. Tinând cont că nu voi putea ajunge din păcate la termenele instanței datorită serviciului am cerut judecare în lipsă în baza aritcolului 242 aliniat 2 din Cod procedură civilă.
Știu că dacă m-aș prezenta șansele mele de a câștiga ar crește.
Oricum mari sperațe nu am, fiindu-mi întipărită în memorie o sentința a judecătorilor din Botoșani care mi-au respins în trecut o altă plângere împotriva unui proces verbal, plângere întemeiată, dar durerea lor a fost că nu m-am prezentat la termene pentru a-mi susține cauza.
Sper totuși să judece în spiritul și litera legii, așa cum au făcut și ceilalți care mi-au dat câștig de cauză în acțiunile deschise în trecut la Judecătoriile din Suceava, Brașov, Gheorgheni, unde am obținut anularea proceselor verbale de contravenție sau comutarea amenzii în avertisment.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Două puncte amendă

  1. Salut
    Am si eu un dosar la Botosani, am contestat un proces verbal intocmit pentru depasire pe linie continua dupa Hutani spre Vladeni, asta in conditiile in care linia continua nu fusese inca desenata pe asfaltul nou si semnul cu depasirea interzisa era culcat pe spate (acum nu mai este deloc). Mi-au dat si amenda si suspendare permisului o luna, am pus probe foto la dosar si mi-au comutat amenda in avertisment, dar spre stupoarea mea au mentinut suspendarea permisului o luna. Am facut recurs si se judeca prin decembrie, asta e culmea, avertisment si suspendarea permisului, cum vine asta? Ori e avertisment ori e pedeapsa?
    Adevarul e ca nici eu nu m-am prezentat niciodata la termene, dar nu m-am gandit ca e necesar avand in vedere ca aveam 100% dreptate si politistul facuse un abuz clar in cazul meu.
    Astept sa vad ce sentinta se da in decembrie, parca vad ca ma lasa botosanenii fara permis o luna pe nedrept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.