Rarău – Pietrele Doamnei

Pietrele DoamneiVineri după amiază m-a lovit dorul de munte. Voiam să merg într-un loc frumos, departe de agitația orașului. Imediat m-am gândit la masivul Rarau. Voiam de mult timp să ajung acolo pentru a vedea Pietrele Doamnei.
După o căutare pe net despre traseele turistice cu plecare din Câmpulung Moldovenesc m-am decis să urc acolo cu mașina, nefiind pregătit pentru 4-5 ore de urcat pe jos.
Știind că accesul auto este destul de anevoios datorită drumurilor proaste (bine că sunt bani de campanie electorală, dar de drumuri nu) am ales să merg cu un Opel Vivaro care are garda la sol mai mare decât Corolla.
Am găsit câțiva amici dornici de un „day-trip” pe Rarau, așa că sâmbătă la 9 dimineața am plecat din Suceava, dotați bineînțeles cu toate cele necesare pentru un grătărel.
Traseul urmat a fost: Suceava – Gura Humorului – Frasin – Ostra – Broșteni – Chiril și apoi am urcat sus pe munte. Din câte am înțeles doar drumul din Chiril poate fi parcurs cu mașina, pentru drumurile care pleacă din Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta fiind nevoie de tracțiune integrală și câteodată nici aceasta nu este îndeajuns.
Din Chiril până la Hotel Rarău drumul a fost o dată asfaltat, acum arată jalnic. Este îngust, mărginit pe de o parte de versant și de cealaltă parte de văi adânci care îti dau fiori.
Priveliștea de sus este minunată, imaginile nu pot induce ceea ce  simți atunci când ești acolo.

rarau rarau

rarau vedere_de_pe_rarau

vedere_de_pe_rarau vedere_de_pe_rarau
[ad#google-adsense]
vedere_de_pe_rarau vedere_de_pe_rarau

vedere_de_pe_rarau vedere_de_pe_rarau

pietrele_doamnei pietrele_doamnei

Am fost norocoși și am avut parte de vreme bună, dar după-amiază, pe la 16:30 se vedea cum plouă în zare și norii se îndreptau spre noi, așa că am fost nevoiți să coborâm.

vedere_de_pe_rarau_vine_ploaia vedere_de_pe_rarau_vine_ploaia

vedere_de_pe_rarau_vine_ploaia vedere_de_pe_rarau_vine_ploaia

vegetatie_rarau padure_rarau

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Rarău – Pietrele Doamnei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.