Ce se vinde în loc de lapte

Zi de zi trebuie să fim atenți la ceea ce cumpărăm și să fim cu ochii în patru la comercianții care încearcă să ne înșele. Spre exemplificarea afirmației anterioare doresc să vă prezint o întâmplare recentă.
SOLE Milk DrinkAseară soția a mers la un magazin obscur de cartier și a cerut lapte. A primit o cutie de carton pe care scria „SOLE Milk drink” și i s-a incasat contravaloarea acesteia.
Acasa, citind informațiile de pe cutie, am aflat că SOLE Milk drink  de fapt este o băutură de lapte sau mai bine zis un produs in lapte și permeat, omogenizat, pasteurizat la temperaturi ultraînalte (UHT) și are un conținut de grăsime de 3.2%.
Este prezentată pe etichetă și lista de ingrediente pentru SOLE Milk drink: lapte (51%), permeat, grăsimi vegetale. Cică permeat-ul ăsta prezent în SOLE Milk Drink ar fi un preparat de origine lactată sărac în proteine, produs prin ultrafiltrarea laptelui.

SOLE Milk Drink valoare energeticaSOLE Milk Drink - 51% lapteSOLE Milk Drink - imitatie de lapte

 

 

 

 

 

 

Producătorul recomandă păstrarea la temperatura camerei, ferit de  îngheț și razele soarelui și oferă un termen de valabilitate până la data de 11.01.2012 (peste două luni).
Astăzi am mers la comerciantul din cartier de la care a cumpărat soția această cutie care ar fi trebuit să conțină lapte și am întrebat dăcă au lapte de vânzare. Normal că au încercat să îmi vânda tot acest produs șî i-am explicat pe îndelete despre ce este vorba.
Reacția lui a fost de uimire, făcându-se că nu știe despre conținului cutiei pe care îl vinde el ca și lapte, justificând că pe factura de intrare de la furnizorul său figurează ca și lapte.

Căutând pe internet nu am găsit prea multe informații despre SOLE Milk drink, dar nici despre SC Sole Mizo Romania SRL, forma de distributie din România care apare pe cutie și care are sediul pe DN69, DJ216 Bifurcație 4, Timișoara, județul Timis.

Produsul SOLE Milk drink este produs în Uniunea Europeană de către SOLE-MIZO Zrt., 6728 Szeged, Budapest ut. 6.

Atenție deci: cu toate că SOLE Milk drink este vândut ca și lapte, NU ESTE LAPTE!

Dacă consideri aceste informații utile, trimite link-ul prietenilor tai.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

3 thoughts on “Ce se vinde în loc de lapte

  1. Nu cumpara ce nu cunosti! Sole milk nu e un lapte obisnui, are mai multe sortimente, de la lapte de soia, cocos pana la lapte cu 0 grasimi.

  2. poate sa mi spuna cineva unde se gaseste LAPTE in adevaratul sens al cuvintului? IN afara de tarani mimeni nu mai comerciaza LAPTE toate sunt rahaturi si lapte care nu a vazut VACA nici o data si ROMANULUI ii este indiferent asa ca CUMPARATI DE LA TARANI ALTFEL MURIM CU TOTII EI DE FOAME NOI DE CANCER

  3. „Milk drink” inseamna „bautura din lapte”, nu inseamna lapte. Te uiti ce cumperi, iar daca nu te-ai uitat, nu te astepta sa fie ceea ce ti-ai inchipuit… Nu te baza pe sfaturile vanzatorului, ca ala nu e in tema cu tot ce se intampla pe piata alimentara. Nu-l intereseaza si n-are cum. Daca tot ai cumparat ceea ce scrie pe eticheta si ti-ai dat seama (sau nu) ca ai facut o prostie, asuma-ti treaba asta. Degeaba scrii articole. Eu din aricolul asta am inteles: ca ai facut o gresala cand ai cumparat fara sa citesti eticheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.