Garanție: E corect?

Găsisem zilele trecute doi acumulatori noi AA prin casă și astăzi mi-am cumpărat un încărcător pentru acumulatori. Fără să stau prea mult pe gânduri am cumpărat din Carrefour Suceava un pachet Varta Easy Energy  Mini Charger, care cuprinde încărcătorul și doi acumulatori AA Varta  2500 mAh. Prețul plătit: 68,50 lei, TVA inclus.

După ce l-am achitat la casă, am cerut informații despre garanție și am fost îndrumat către bancul de probe. Angajații de aici mi-au spus că nu se emite un certificat de garanție, bonul fiscal fiind suficient pentru acordarea garanției. După multe insistențe și după ce s-au adunat vre-o 3 angajați, care de care mai șefuț, mi-au notat pe verso bonului „Se acorda 2 ani garantie de la data achizitionarii”. Pe bonul respectiv mai existau și alte produse (de curățenie). Cărui produs i se aplică garanția respectivă? Ma duc peste un an cu recipientul de Domestos (de pe același bon) să solicit garanție?

 

  

Specificație cu 3 ani garanție este trecută și pe ambalajul produsului, ăsta fiind unul din factorii decisivi care m-au făcut să îl achiziționez în detrimentul altui produs mai ieftin.

Nu mă așteptam la asemenea gest din partea Carrefour.

Ce credeți, este corect?

 

UPDATE 19.12.2011: Dupa ce am sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, S.C. CARREFOUR ROMANIA S.A., VARTA Consumer Batteries, presa (vezi articolul din Obiectiv de Suceava), astăzi am fost contactat prin email și telefonic de reprezentanții Carrefour Suceava pentru a merge să îmi ridic certificatul de garanție pentru produs. Când voi avea drum prin zonă voi intra pentru a-l ridica.

UPDATE 21.12.2011: Am primit și răspunsul de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Suceava:

UPDATE 23.12.2011: Mi-am ridicat astăzi certificatul de garanție de la Carrefour Suceava, document cu care se acorda 3 ani garanție la produs.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Garanție: E corect?

  1. Citeam articolul in Obiectiv si cand am citit „Domnul Turcanu, cel care a formulat primul plangerea…” am fost convins ca este vorba de tine. Am intrat imediat pe blog si vad ca nu ai ratat subiectul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.