Campanie electorală prin telefon

Cu ocazia sărbătorilor pascale, „primarul meu” (după cum s-a recomandat la telefon) m-a deranjat cu un apel telefonic. De fapt mai multe apeluri telefonice, până am binevoit să răspund. Numărul de pe care am fost sunat este 0374100895.
Imediat cum am răspuns a început redarea unui mesaj vocal preînregistrat, persoana care vorbea recomandându-se ca fiind: „primarul tău, Cătălin Flutur”. WTF? Eu nu am votat pe nici un fluturaș, niciodată. La final am primit și lămurirea de la o voce femeiască (și ea preînregistrată) care mi-a deschis ochii spunându-mi că am primit acest mesaj de la Cătălin Flutur, primarul orașului Botoșani”. La dracu, nu îmi amintesc să îi fi lăsat vreo carte de vizita cu numărul meu de telefon stimabilului domn.

Ce însemnă când te sună primarul X aproape de finalul mandatului său? Cerșește un vot!  Dar campania electorală nu a început încă, pentru că alegerile locale sunt pe 10 iunie 2012, iar potrivit art. 7 din Legea nr. 35/2008 cu modificările şi completările ulterioare, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de ziua votării şi se încheie cu 24 de ore înainte de momentul începerii votării.
Ținând cont de definițiile din art. 2 din Legea nr. 35/2008, „campanie electorală – perioadă în care competitorii electorali desfăşoară activităţi de propagandă cu scopul de a-i determina pe alegători să îşi exprime voturile în favoarea lor”. Mesajul transmis prin apelul telefonic este o activitate de propagandă!
Deci este sau nu în afara legii primarul din Botoșani, Cătălin Flutur?

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.