Tentativă

Am primit acum câteva minute un apel de la numărul 0374155300 și persoana de la celălalt capăt al firului s-a recomandat ca fiind de la Orange (operatorul de telefonie mobilă). A început cu mulțumiri că sunt clientul lor și că au o ofertă specială pentru mine legata de accesul la internetul mobil. Au urmat întrebări referitoare la ce operator de internet folosesc, dacă folosesc internet mobil de la alt operator și alte asemenea. A început să îmi povestească apoi despre oferta lor, înșiruind-mi avantaje, date despre trafic, sms-uri gratuite, minute în rețea, oferind-se să îmi trimită imediat acasă prin curier coletul care conține modemul de acces.
Mi s-a părut dubios faptul că încercam să îi întrerup „poezia” cu diferite întrebări, dar el continua nestingherit. Apoi am cerut o ofertă scrisă pe email pentru a o studia și a lua o decizie. Răspunsul m-a pus în alertă: „nu vă putem trimite pe email oferta, vă mai repet o dată, actul adițional o să îl găsiți în coletul care va ajunge acasă”. Hopa. E clar că este o păcăleală, deoarece aveam experiențe în trecut cu Orange România în care am solicitat oferte și act adițional pe email și le-am primit, eu doar am listat, semnat, scanat și trimis înapoi tot pe email. I-am adus la cunoștință că nu mă interesează nici o ofertă, indiferent cât de tentantă ar fi, dacă nu o văd scrisă. I-am tăiat-o scurt și am terminat convorbirea elegant.
Nu știu în ce anume constă păcăleala, dar probabil vom afla în viitorul apropiat, citind în ziare despre persoane care și-au luat „plasă”.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

7 thoughts on “Tentativă

 1. exact acelasi lucru l-am patit acum cateva minute!
  dar tipul s-a incurcat in detalii si eu o dadeam ca eu am deja net nene, chiar daca nu stiu despre ce net este vorba.
  si s-a speriat saracu oarecum.. i-amm spus ca ma mai gandesc..
  ha ha ce sarlatani !!!!

 2. Este un mare tepr car are acces la baza de date, mi-a prezentat o oferta cu un tel fix, ceea ce nu exista la orange.

 3. Eu tocmai am castigat un fix :)))

  Orange ar trebui sa plateasca pentru ca baza lor de date a ajuns unde nu trebuie.

 4. Se pare ca numarul e de la orange, duduia care vorbeste nu prezinta incredere 🙂 iata raspunsul primit de la Orange dupa ce am sesizat „frauda” :

  Referitor la mesajul primit, va pot confirma faptul ca numarul 0374155300, de pe care ati fost contactat, apartine reprezentantilor de vanzari Orange Romania.

  In cazul in care doriti sa fiti recontactat pentru mai multe detalii cu privire la oferta pentru care ati fost sunat in data de 5 septembrie 2011, va adresez rugamintea sa ne apelati la Serviciul Clienti (411).

  De asemenea, in cazul in care sunteti contactat in numele companiei Orange Romania pentru prezentarea unor oferte sau servicii sau pentru alte informatii, puteti reapela Serviciul Clienti (411) pentru a verifica autenticitatea apelurilor primite.

  In speranta ca veti gasi in continuare in noi un partener de incredere, ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti sau prin sectiunea de contact a paginii noastre de web.

  Cu stima,

  Ana-Maria Georgescu Problem Solving Executive

  Orange Romania
  http://www.orange.ro

 5. Am sunat si eu la 411 „fraude” si am primit raspuns ca numarul este al unui partener orange si ca nu este vorba de frauda * 20 decembrie 2011 * deci deduc eu … fiind vorba de un partener nu au aceasta oferta pentru toata reteaua de parteneri decat la preturi diferite!
  Am fost sunat pentru internet mobil 20,6Mb/la 30 euro cost efectiv al modemului si marire abonament cu inca 8 euro!

 6. Acum cateva minute am primit exact acelasi telefon de la asa numitul Bogdan. M-a intrebat ce fel de internet am. I-am raspuns scurt ca folosesc un pachet si brusc mi-a urat „o zi buna, va multumesc!” Suspect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.