Orange România: Prepay sau abonament

Sunt abonat Orange România de circa 12 ani. De-a lungul timpului am făcut modificări ale abonamentului și opțiunilor, primind de cele mai multe ori oferte personalizate în funcție de necesitătile la momentul respectiv.

Acum îmi doream un router Huawei B310 și le-am transmis celor de la Orange România o cerere de ofertă personalizată de abonament de date pentru un trafic de 1-2GB lunar. Au fost foarte promți și a doua zi mi-au răspuns la email cu link către ofera curentă de pe site-ul lor și invitația de a merge într-un magazin Orange unde un consultant mă va ajuta să aleg oferta optimă.

Pentru că înca nu am uitat experiența din 2009 cu Marian de la Orange Shop din Suceava, am mers la Orange Shop în Botoșani. Consultantul de vânzări de acolo mi-a prezentat oferta curentă disponibilă pe site-ul orange.ro, ofertă  care nu era chiar ce aveam nevoie.

Astfel, la abonamentul Orange Net 12 se oferă 4GB trafic național la viteze 4G, opțiunea Happy Night și 10GB spațiu în Orange Cloud, Orange Antivirus inclus și trafic nelimitat la Orange TV GO. Asta pentru 12 euro pe lună, TVA inclus. Sub acest preț, nimic.

Ei bine, eu cum aveam nevoie de 1 sau maxim 2GB trafic lunar, am ales să îmi achiziționez o cartelă Prepay de 5 euro pe care am activat opțiunea de Internet și am primit  1GB trafic la viteze 4G. Doar 5 euro fără TVA, adică 6 euro cu TVA , da? Luna viitoare o voi încarca cu credit 6 euro (7.2 euro cu TVA) pentru 2GB.

Așadar pentru mine în acest moment este mai avantajos să folosesc o cartelă Prepay Orange decât să fac un abonament. Nu știu pentru compania Orange cum o fi…că poate luna viitoare arunc cartela și la revedere, nu sunt prins cu abonament 2 ani pe care l-aș fi plătit chiar dacă nu foloseam serviciile oferite.

PS: nici nu mai amintesc de oferta activă la Prepay „Bonus 10x netul inclus”:

bonus-prepay-x10

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.