Nu vreți să plătiți mai puțin și să primiți mai mult?

Din luna martie 2008 folosesc un abonament de date de la Vodafone, împreună cu un modem Huawei E220, pentru care plătesc 9 euro fără TVA.
Lunar, ținând cont de cursul euro-lei și de TVA-ul de 24%, plătesc circa 47 de lei, pentru care primesc acces internet la o viteză maximă de 3.6Mbps pentru un trafic maxim de 1GB lunar, după care viteza scade la 128kbps, fără să achit nimic pentru traficul suplimentar.

Începând de săptămâna trecută am fost sunat de mai mai multe ori de pe un numar de Vodafone, persoana respectivă lăsându-mi chiar și mesaje în căsuța vocală (se nimerea de fiecare dată să fiu într-o altă convorbire).
Astăzi a reușit să mă contacteze și, după cum știam deja din mesajele vocale, era o angajată a Vodafone care mi-a prezentat o nouă ofertă pentru serviciul de acces internet.
Astfel mi-a oferit un trafic lunar de 2GB la viteza maximă de 7.2Mbps cu numai  9 euro lunar, TVA inclus, ceea ce înseamnă circa 37 de ei.
Cu toate că folosesc destul de rar serviciul oferit de Vodafone și viteza/traficul stipulate în contract îmi sunt suficiente, am acceptat noua ofertă datorita prețului mai mic.
Stiu că va trebui să le fiu client încă cel puțin 12 luni, dar nu este o problemă pentru că, cu toate că am internet mobil pe laptop și de la Orange (prin intermediul Samsung Galaxy S), acoperirea Vodafone este cu mult mai buna (cel puțin prin locurile pe care le-am frecventat).

Am fost plăcut surprins cu această ocazie de către Vodafone care oferă clienților existenți servicii mai bune la prețuri mai mici. Puteau foarte bine să mă lase să le plătesc frumos 47 de lei lunar.
Oare când mă vor suna cei de la Orange să îmi ofere vre-o 50 de minute în plus și să îmi scadă abonamentul? Sau cei de la E-on sa îmi dea vre-o 100 de Kwh la jumătate de preț?

Mă declar mulțumit și de faptul că modificare s-a putut face prin telefon, fără să fie necesar să completez o mie de hârtii, să mă prezint la nușh ce magazin unde să văd un angajat ca și Marian.

PS: O bilă neagră există totuși: domnișoara care m-a sunat și mi-a prezentat noua oferta nu a precizat nimic de necesitatea achiziției unui alt modem dacă doresc să beneficiez în mod real de viteza maximă de 7.2Mbps pentru ca Huawei E220 suporta maxim 3.6Mbps, lucru pe care i l-am comunicat telefonic înainte să fiu de acord cu noua ofertă.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

2 thoughts on “Nu vreți să plătiți mai puțin și să primiți mai mult?

  1. Buna ziua. Incepanad de la 1 august 20011 , mai pot aminti pentru cei avizi de internet ca exista si o alta solutie pentru internet mobil.Se adreseaza doar abonatilor rds-rcs ce au activ un abonament Fiberlink (1 sau 2).M-am prezentat la ei, am semnat anexa la contract ce stipuleaza obtinerea de internet pe mobil gratuit, lucru care te obliga sa mai ramai la ei inca 12 luni. Apoi am fost indrumat sa sun la *777 , m-au identificat si in 5 minute mi-au dat drumul la internet pe mobil.Dupa numeroase teste pe mobil, va spun ca in Iasi , conversatiile pe conturi de Voip pe Nokia symbiam decurg impecabil, fara intreruperi , in raport cu Orange, unde convorbirile sunt „franjurate” drastic.Avand in vedere ca nu costa nici un ban , acest internet mi se pare binevenit celor avizi de trafic pe internet.Testele in download in Iasi (zona mag. Emag)sunt de 3,2Mbs si de 1,2 Mbs upload.De acum ma uit fara emotii la televiziune live France24 pe mobil…

  2. Merge Vodafone-ul, am si eu un modem si il folosesc in situatii de ungenta dar pe cartela. Treaba merge cat ai 3G, daca esti nevoit sa folosesti GPRS cam asta-i, somn. Dar asta doar in zonele mai „izolate”, spre bucuria mea in zona in care aveam nevoie pot prinde o urma de 3G dar care isi face foarte bine treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.