Politica eRDeeSh

LUMINARI

Marea companie internațională SC RCS & RDS SA a pus gând rău rețeliștilor, chiar dacă zonele în care oferă aceștia servicii nu se intersectează cu zonele de acoperire ale serviciilor de acces internet oferite de mega-companie.
Astfel, se oferea în cazul abonamentelor de tip „shared” cu banda de 2Mbps garantată, cu urcare în 20Mbps. Și chiar se putea folosi bandwidth-ul de 20Mbps făra probleme.
Există rețele de internet care au contractat cate 7-8 abonamente cu 2Mbps garantat, cu maxim 20Mbps din motive financiare. Până acum totul era frumos: 8 canale a 20Mbps, banda maxima era de 160Mbps. Cum link-ul era de doar 100Mbps, se folosea mai tot timpul cu 90-95Mbps.

Ei.. s-a trezit acum o minte luminată din mega compania eRDeeSh să zică că nu e bine, prea profită rețele de internet de această ofertă a lor. Si.. ce au făcut? Politica e simpla, dar murdară în același timp:

 • ai 2Mbps garantati prin contract? Bine, îti merge cu 3Mbps, suntem în contract. Cei 20 o să îi prinzi tu o dată pe lună, nu-i bai.
 • Ai 8 abonamente? Bravo ție! Maxim 20Mbps! Nu conteaza că aia 20Mbps erau pentru un abonament. Nu contează că 8 abonamente * 2 Mbps garantat=16Mbps.

Deștepți băieții, nu?
Dar, cel mai super este că nu au anunțat beneficiarii despre noua lor politică. Nee… la ora 18:30 au aplicat limitările dupa bunul lor plac. Și cine draq îțî răspunde după ora 16 la telefon? Nimeni.. nici comercialul, nici admini responsabili cu limitările.

Se pare că au impresia că sunt singuri pe piață, nu știu că mai există și alți provideri naționali, de exemplu: UPC, Euroweb, Romtelecom.

Dacă mă înșel asupra acestor lucruri sunt binevenite oricând lămuririle din partea unui reprezentat al SC RCS & RDS SA. Nimeni, nici de la comercial, nici de la suport nu vorbește clar despre ceea ce se întâmplă și despre ce este vorba.

[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

2 thoughts on “Politica eRDeeSh

 1. Si uite asa am renuntat si eu la eeRDeeSh. Tot ce ai scris e adevarat, mai multe „shared”.. mai putini bani.. mai „mult” internet.
  Mai mult decat atat, sunt sunat de la comercial sa vin sa semnez act aditional la contract de „upgrade” canale de la 10Mbps la 20Mbps. Vai ce frumos din partea lor, ma gandeam eu, prea frumos ca sa fie adevarat. Cand ajung acolo, gata, alta politica.. au avut nu-stiu-ce discutie si mai degraba mi-ar fi intins o cerere de reziliere sa semnez.. nu „upgrade”.
  Dupa aprox o saptamana, exact cum ai zis tu.. in loc de aia 20, scuze 10Mbps primeam cate 2Mbps.

  Dar tot raul spre bine, UPC-ul mi-a facut o oferta foarte buna (banda shared mare, nu pe bucati cum aveam la eeRDeeSh si pret bun), am sudat rapid o fibra la nodul lor si am activat link-ul.

  Nu am inteles politica la RDS, in primul rand chiar daca luam banda „shared” plateam de 3 ori mai mult decat oferta actuala, nu au vrut sa-mi actualizeze pretul din motive lesne de inteles.. si in al doilea rand nu am inteles de ce nu ne-au anuntat din timp, macar 2,3 spatamani ca doar am fost client la ei atatia ani de zile, am decartat la ei mii de euro si in final te trateaza cu un sut in fund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.