Economie

În această seara, sămbătă, 16 septembrie 2011, am constantat că am făcut o economie de circa 300 lei datorită faptului că am făcut o pauză de fumat începând cu data de 20 august 2011.
În această seară am 4 (patru) săptămâni de când nu am mai fumat nici o tigară. Este un motiv de laudă pentru că fumez constant de peste zece ani, în ultima perioadă ajungând să fumez peste un pachet pe zi.
Cum am reușit?
Pai… nu mi-am propus să mă las de fumat ci doar să fac o pauză (sper eu cât mai lungă). Am tigări de rezervă în casă și în mașină, în caz că mă apucă o poftă de nestăpânit, dar până acum am rezistat fără prea mari eforturi.

Nu cred că lipsa de nicotină din organism este cea mai mare problemă ci obiceiurile deprinse de-a lungul timpului și anume: o tigară la cafea, o tigară cât timp aștepți pe cineva, o țigara în pauză, o tigară dupa masă, o tigară când ești nervos, o tigară când te plictisești etc.
Acum fumatul în substitui cu mestecat gumă și băut apă minerală.

Pentru a reduce din tentanție, de patru săptămâni nu am băut cafea și nici Coca Cola (de care beam înainte circa 2 litrii pe zi).

Nu am pretenția că nu voi relua niciodată obiceiurile acestea nesănătoase, dar deocamdată sunt încântat de reusită.

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.