Economie

În această seara, sămbătă, 16 septembrie 2011, am constantat că am făcut o economie de circa 300 lei datorită faptului că am făcut o pauză de fumat începând cu data de 20 august 2011.
În această seară am 4 (patru) săptămâni de când nu am mai fumat nici o tigară. Este un motiv de laudă pentru că fumez constant de peste zece ani, în ultima perioadă ajungând să fumez peste un pachet pe zi.
Cum am reușit?
Pai… nu mi-am propus să mă las de fumat ci doar să fac o pauză (sper eu cât mai lungă). Am tigări de rezervă în casă și în mașină, în caz că mă apucă o poftă de nestăpânit, dar până acum am rezistat fără prea mari eforturi.

Nu cred că lipsa de nicotină din organism este cea mai mare problemă ci obiceiurile deprinse de-a lungul timpului și anume: o tigară la cafea, o tigară cât timp aștepți pe cineva, o țigara în pauză, o tigară dupa masă, o tigară când ești nervos, o tigară când te plictisești etc.
Acum fumatul în substitui cu mestecat gumă și băut apă minerală.

Pentru a reduce din tentanție, de patru săptămâni nu am băut cafea și nici Coca Cola (de care beam înainte circa 2 litrii pe zi).

Nu am pretenția că nu voi relua niciodată obiceiurile acestea nesănătoase, dar deocamdată sunt încântat de reusită.

 

Articole asemanatoare:

One thought on “Economie

  • 19 septembrie 2011 la 15:17
    Permalink

    Felicitari… si la mai multe… economii 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate