Ce mi-ar plăcea în această toamnă

Stiți ce mi-ar plăcea în aceasta toamna? Mai exact la acest început de an școlar?
Mi-ar plăcea ca la „festivitatea” de deschidere a noului an școlar să nu mai stea părinții și mai ales elevii în picioare în curtea școlii așteptând să termine popa slujba și așteptând primarul să țină un discurs sec, neinteligibil, mestecând sarmale (da, ați ghicit, de Lungu de la Suceava e vorba).
Nu ar fi frumos să scăpăm de toate acestea? Înțeleg să ia cuvântul conducătorul unitătii de învățământ și dascălii că ei muncesc zi de zi să educe copii. Acolo este școală, NU biserică!
Voi ce părere aveți?

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Ce mi-ar plăcea în această toamnă

  1. E un pic aiurea sa il vezi pe gangavul cu sarmaua in gusa cum debiteaza niste ”platitudini absconse” la fel de mari precum burtoaca lui. Daca vine popa si tine o sluba e de bine. Mai, majoritatea celor din clasa de mijloc a primit o anumita educatie in care cocoloseala e un element central . Astia inca nu prea stiu ce este durerea si la un prim pas gresit sau ceas rau in viata, clacheaza emotional. Popa ca popa isi face rolul , dar daca liber cugetatorii s-ar apropia un pic mai mult spre credinta, ar avea niste revelatii nebanuite, care i-ar face sa fie optimisti, buni si insensibili la invidie rautate si ura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.