Mănăstirile Agapia și Văratec

Astăzi, dacă tot eram în zona Cetății Neamț, am tras o fugă să vizitez și Mănăstirea Agapia.
Pentru a ajunge la Mănăstirea Agapia am ieșit din Târgu Neamț către Piatra Neamț și la câțiva kilometrii am făcut dreapta, urmând indicatoarele. Drumul este bun și am ajuns repede la mănăstire.
Am realizat repede că sunt în locul care trebuie, după mașinile parcate care ocupau un sens de mers, chiar dacă cu 50 de metrii de mănăstire era o parcare goală, goală. Clasic românesc.
Am ales să fac notă discordantă cu ceilalți și am parcat în locul amenajat.
De la intrare te întâmpină liniștea locașului de cult și verdeața din curte. Florile există chiar dacă este toamna a bătut deja de mult la ușă.

La Manastirea Agapia La Manastirea Agapia La Manastirea Agapia
La Manastirea Agapia La Manastirea Agapia La Manastirea Agapia

Am plecat de aici cu gândul că mergem acasă, dar am văzut indicator către Mănăstirea Văratec (5Km) și am zis că nu trebuie să ratez ocazia de a trece și pe acolo. După ce am mers doi kilometrii pe un drum vai de capul lui, am ajuns și la intersecția cu drumul bun.
La Văratec curtea mai mare, mult mai mult flori și verdeață.

La Manastirea Varatec La Manastirea Varatec La Manastirea Varatec

Văzusem o insectă care umbla din floare în floare, probabil pentru a culege polen. M-am chinuit circa 5 minute până am reușit să o fotografiez cât de cât clar. O încadram, focalizam pe ea și chiar înainte să apăs fugea la altă floare. Cine știe ce specie de insectă este, să îmi lase și mie un comentariu.

Floare Floare

Este pentru prima oară când ajung la aceste mănăstiri. Mă așteptam totuși la altceva, având în minte imaginea mănăstirilor din Bucovina (Sucevița, Moldovița, Gura Humorului, Voroneț).

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Mănăstirile Agapia și Văratec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.