Promptitudine

În urmă cu aproape o lună a trebuit să configurez o sesiunea BGPv6 pentru a anunța în internet un prefix /32 de adrese IPv6 proaspăt achiziționat de către un client. Clientul respectiv avea ca și furnizor de servicii de acces internet societatea Euroweb, unde băieții minunați de la tehnic m-au rezolvat imediat ce le-am dat cu email-ul, fără să fie nevoie de mii de documente, semnături sau câteva luni de așteptări.

Cu această ocazie am zis să testez și alți provideri în privința suportului BGP dual-stack IPv4/IPv6. Astfel, am contactat prin email sau prin intermediul formularului de contact de pe site pe:  Prime Telecom, Romtelecom, UPC, RCS & RDS. Tuturor le-am cerut să îmi specifice dacă oferă acest serviciu, precum și detalii comerciale. Toată povestea asta s-a întâmplat pe 17 octombrie 2012.

Răspunsul a fost cam așa:

 • cei de la Prime Telecom au răspuns în circa 3 ore prin email și apoi m-au contactat telefonic (și da, îmi pot oferi serviciile solicitate);
 • cei de la Romtelecom m-au contactat a doua zi telefonic (și ei pot oferi ceea ce am cerut);
 • cei de la RCS & RDS m-au sunat pe 9 noiembrie 2012 (nici nu i-am mai întrebat dacă oferă BGP dual-stack, au ajuns prea târziu la petrecere);
 • cei de la UPC nu au dat nici un semn, dar nu-i bai, pot sa o facă la anu’.

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Promptitudine

 1. Salut, vad ca vorbesti de Ipv6, asta ma duce imediat cu gandul la linux.
  Daca nu te superi ca am venit pe la tine pe blog, as dori sa aflu si eu solutionarea la problema majora.
  Folosesc Linux, mai exact ubuntu, insa nu am reusit sa ma bucur si o conexiune prin cablu prin internetul oferit de cei de la RDS.
  Cica am probleme cu drivere, ai idee cum pot rezolva aceasta problema?
  Ti-as ramane vesnic recunosctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.