Guverul României mai blochează accesul la un site: blacktopics.wordpress.com

Având de vedere starea de urgența în care se află România cauzată de pandemia cu COVID-19 (SARS-CoV-2) Guvernul României a luat decizia de a bloca accesul utilizatorilor de pe teritoriul României la un site care pune la dispoziția publicului informații false și alarmiste. Este vorba despre site-ul blacktopics.wordpress.com prin care sunt prezentate publicului articole care conțin informații false și alarmiste de natură să dezinformeze populația și să inducă o stare de teamă nejustificată.

Astfel, MAI a solicitat ANCOM emiterea unei decizii prin care să oblige furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului să ia măsuri pentru blocarea accesării de către utilizatori a site-ului https://blacktopics.wordpress.com. Dacă acesția nu iau măsuri în acestă direcție riscă o amendă contravențională cu valoare între 10.000 și 70.000 lei.

Pe site-ul respectiv sunt link-uri la unele filmulețe de pe youtube și autorul site-ului scrie tâmpenii pe baza lor. Câteva capturi de ecran pentru a vă edifica asupra calițații informației de acolo:

INFORMATII FALSE COVID-19

DA, înțelegeți și voi că debitează prostii, nu?

INFORMATII FALSE COVID-19

Nu are sens să discutăm despre metodele tehnice de a ocoli aceste restricții pentru că cei cărora se adresează informația de acolo nu au nici pe departe capacitatea de a le folosi. Sunt aia pe care probabil îi aveți unii dintre voi în lista de prieteni de pe facebook care distribuie articole de genul.

Personal mă bucur că se încearcă reducerea răspândirii de informații false în mediul online prin aceste măsuri ale Guvernului României.

Decizie ANCOM

Dacă doriți să cititi tot documentul îl găsiți pe site-ul ANCOM la adresa https://www.ancom.ro/downloadFile/url/Decizia_485_20200410.pdf

De la instituirea stării de urgența, au fost emise decizii de blocare a accesului la următoarele adrese de internet:

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.