Pe timp de criză SPAM-ul înflorește

Euro crește. Dolarul crește. Leul se depreciază. Viața e din ce în ce mai scumpă. Vânzările nu prea merg. Nici serviciile. Ce soluție avem? Pai… hai să ne apucăm de SPAM.
SPAM-ul prinde pe timp de criză. Toți vor să se promoveze mai agresiv, poate, poate mai prind un client. Hai să ajutăm SPAM-ul să înflorească.
Să presupunem că un distins domn, asociat unic la o firma din domeniul IT, vă trimite email-ul următor:

Dupa ultima actualizare de la 15 aprilie 2012, baza de date persoane juridice contine aproximativ 1,4 milioane adrese de e-mail(in loc de 800.000), pretul ramanad acelasi, 250 de lei cu TVA.

Baza de date este deosebit de utila firmelor care doresc sa-si dezvolte afacerea(vanzarile) la nivel national, pensiunilor turistice si hotelurilor mai putin cunoscute, impactul ofertelor fiind de-a dreptul benefic asupra cursului afacerii.

Cel putin 300 de firma au avut de castigat, utilizand aceasta metoda de marketing !!!!

Cu siguramta, aceasta nu este solutia cea mai eficienta si nici cea mai tehnica pentru a te lansa pe piata, mai ales in conditiile actuale cand lumea, pur si simplu nu are bani. Pe deasupra este si la limita legalitatii, multi va vor acuza de spam daca nu cereti – inainte – acceptul de a trimite comunicarile comerciale pe care doriti sa le faceti cunoscute celor inscrisi in baza de date. Cand am decis sa va propun aceasta solutie am luat in calcul mai multe aspecte, cum ar fi: 1).-nu toate firmele au site; si 2). nu toate site-urile sunt optimizate de asa maniera incat incat sa fie gasite de motoarele de cautare pe primele pagini;

Marketingul prin e-mail este atat de eficient (cand este facut corect) si atat de putin costisitor, incat o intreaga industrie a aparut ca sa-l sustina. Un nou rival, in acest mileniu, pentru trimiterile postale directe traditionale, marketingul prin e-mail ofera capabilitati de targetare fara precedent, care va permit personalizarea mesajelor pentru a atinge diferite grupuri de clienti, cu o rata de raspuns mult mai mare.

 Construirea unei liste de adrese e-mail trebuie sa fie o prioritate de varf pentru orice antreprenor, dar este mai mult decat o simpla colectare de nume si adrese. Sisteme de marketing pe e-mail, precum cele oferite de Consultantii de Internet WSI, sunt capabile sa imparta clientii in categorii dupa aproape orice criteriu la care va puteti gandi. Acesta este un lucru foarte important pentru ca, cu cat este mai relevant mesajul pentru destinatar, cu atat mai bune vor fi rezultatele.

Cele mai Importante 3 Avantaje ale Marketingului pe Email:
     * Capabilitati inegalabile de targetare si monitorizare a clientului
    * Cel mai redus cost pe persoana atinsa in comparatie cu orice alt mediu de publicitate
    * Creeaza o prezenta permanenta a marcii dumneavoastra in mintea consumatorului

Deci, de ce este marketingul prin email important pentru afacerea dumneavoastra? Pe scurt, consumatorul de astazi are o lista lunga de optiuni si o memorie foarte scurta. A fi in contact permanent cu clientul este unul dintre cele mai bune mijloace de a reaminti clientilor ca inca mai existati si ca va bucurati sa puteti colabora cu ei. Newsletter-e trimise, promotii si anunturi vor pastra compania dumneavoastra proaspata in mintea clientilor, iar acestia vor aprecia informatiile relevante si personalizate pe care le primesc de la dumneavoastra. Este vorba despre a construi loialitatea clientilor, iar Internetul face ca acest lucru sa fie mai simplu ca oricand.

Pentru a realiza acest lucru aveti nevoie de o baza de date actualizata si de un soft de trmitere in masa a e-mail-urilor, produse pe care le gasiti la noi pe format electronic(CD)

Acest CD-ROM contine:

PACHET DE DATE ce cuprinde:

 1. BAZA DE DATE cu 1.400.000(in loc de 800.000) de adrese de email ale persoanelor juridice din  ROMANIA organizata dupa cum urmeaza:
 – firme din toate domeniile de activitate: COMERT, CONSTRUCTII, IT,
   INDUSTRIE, AGRICULTURA, ZOOTEHNIE, SERVICII etc.
 – institutii publice: PRIMARII, CONSILII JUDETENE, AMBASADE, MINISTERE,
   AGENTII, PARTIDE POLITICE, UNIVERSITATI, SCOLI, LICEE,
   INSTITUTII DE CULTURA etc.
 – asociatii si fundatii.
 – presa: REDACTII DE ZIARE, TV, PRESA ONLINE.
 – culte religioase.
 – cluburi sportive
 – departamente de marketing si informare ale firmelor si institutiilor publice.

 2. BAZA DE DATE cu 800.000 de adrese de email publice din Romania ale
   utilizatorilor inregistrati pe:
                      – site-uri de anunturi.
                      – site-uri de licitatii electronice.
                      – directoare web.
                      – magazine online
                      – portaluri web.
                      – site-uri de afaceri.
                      – cataloage web publice.
             

Adresele de email au fost extrase de pe site-uri, verificate, completate si
actualizate in perioada 15 septembrie 2010 – 15 aprilie 2012.

3. GRATUIT- PROGRAM AMS 4.3  pentru trimiterea de mesaje de email in masa fara nici
un fel de limitari ce functioneaza cu Outlook Express din Windows sau Microsoft Outlook.

4. INSTRUCTIUNI de folosire
 Pret CD-ROM :  250 Ron cu TVA- se emite factura

 CD-ROM-ul poate fi cumparat prin curierat rapid cu plata in sistem ramburs.-20 de lei

Pentru a comanda CD-ROM  va rugam trimite-ti un mesaj cu titlul:
„COMANDA”  la adresa:  1email.marketing1@gmail.com  si care sa contina:

                       a). Numele dvs.
                       b). Numele firmei si datele complete de facturare.
                       c). Adresa completa de primire a coletului.
                       d). Un numar de telefon pentru confirmare.

Administrator:             0747-711829, 0725-322707    

 

Nu v-ar fi de folos 1,4 milioane de adrese de email?  Nu v-ar fi de folos și software-ul necesar trimiterii de mesaje nesolicitate?

Totuși, mă întreb cine o fi în spatele acestei „afaceri”? Avem destul de puține informații, ca de exemplu:

1. Mail-ul pe care l-am primit:

From: ACTRONICS srl <5actronics.sv@gmail.com>

2. Numerele de telefon de contact din corpul e-mail-ului:

Administrator: 0747-711829, 0725-322707

Vă las pe voi să vă dați cu părerea despre ce firmă din Suceava poate fi.

Trăiesc cu speranța că autoritățile se vor sesiza cândva și vor încerca să stopeze prelucrarea și transferul în mod ilegal a datelor cu caracter personal.

Cum ar fi un internet fără SPAM?

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

4 thoughts on “Pe timp de criză SPAM-ul înflorește

 1. Conform logicii tale, daca eu trimit un mail la o firma pentru a cere lamuriri suplimentare despre un produs,daca eu trimit un mail,pe adresa ta de email(care este PUBLICA,disponibila la Contact)atunci este spam.
  Conform logicii mele,daca eu dispun de o baza de date de 5 milioane de adrese email,provenind de la rubric a contact a site-urilor,nici o lege nu ma impiedica sa de clansez o campanie de emailing.Toate aceste adrese sunt publice.Similar pentru orice adresa a unei personae ,care este disponibila pe net.Este publica,cu conditia sa nu o procur din baza de date a unui site sau a unet institutii.
  Nu se aplica L 506/2004 care se refera la date cu caracter personal,deci date introduse in baze de date care garanteaza confidentialitatea.
  Nu am studii juridice,dar sunt sigur ca asi castiga orice process pe aceasta tema fara avocat.

 2. Chiar m-ar interesa parerea ta.Daca preferi poti sa o trimiti pe mail.As fi bucuros sa vad contaargumentele

 3. @Logic sunt partial de acord cu tine. Acea adresa de mail este publica dar consider ca este pusa acolo numai pentru clientii tai nu pentru niste oameni/softuri care aduna adrese de mail doar pentru a le vinde mai departe. In acest context cred ca este vorba despre titlul articolului.

 4. LOGIC esti varza. Aproape orice adresa de email este publica. Pe site-ul meu, daca la rubrica de contact imi afisez si adresa de email… ea este publica. Dar asta nu iti da voie tie tarane sa sa-mi iei adresa si sa-mi trimiti oferte care nu reprezinta interes pentru mine. Adresa de email este publicata pentru a putea fi contact de posibili clienti care au intrebari legate de serviciile / produsele mele. Aceeasi regula se aplica si la site-urile de anunturi, directoare, etc.

  Ba mai mult, nu numai ca imi iei adresa de email dar afaceristul din tine o mai si vinde si la altii.

  PS: In instanta, oricand as castiga un proces.Legea este foarte clara. Problema este de timp si batai de cap, dar pana la urma se va trezi unul mai suparat ca mine..si cand va da cu vreo 2-3 spammeri de pamant..asa sa-i rupa la buzunar.. sunt curios cat de publica va mai fi adresa mea de email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.