Drepturi egale

BANI Nea’ primaru’ din Suceava s-a trezit într-o dimineață cu o idee grozavă și fiind bine dispus a și inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local. Ce vrea idio.. stimabilul? Păi…hai să scutim zeci de familii din municipiul Suceava de plata penalităților la energia termică consumată. La cât se ridică aceste penalități? La un miliard de lei vechi. Adică o suta de mii de ron. O nimica toată, pe lăngă sumele strânse de la fraieri la bugetul local. Pai da, la bugetul local, că doar nu plătește tovarășul Lungu banii ăștia din șpăgi.. salariul lui.
Exemplul pe care îl dă este unul demn de urmat. De ce să dai tu, cetățean onest, o căruța de bani pe energia termică cănd poți foarte bine să strângi banii respectivi lună de lună și să pleci în concediu în țări exotice?
„-Hai băh, că doar sunten necăjiți, ne scutesc ăștia de plată.”
„-Dă-o’n’colo de treabă dom’ primar că nu am bani să plătesc, că nu îs angajat nicăieri, da’ să știți că banii căștigați înșelănd vânzând valută în piața abia îmi ajung să îmi întrețin cele două merțane, da’  las’ că le vănd eu și îmi iau jip nou.”

Nici eu nu am bani. Nici vecinul de la doi. Nici cel de la patru. Da ne plătim datoriile. Tu nu poți? Atunci vinde-ți apartamentul cu 3 camere din centrul orașului, ia-ți o căsuță bătrânească undeva în mediu rural și muncește frate acolo.Aaa.. tu nu ești învățat cu munca. Vrei doar să ți se dea. Pe gratis. Că doar ești necăjit.
Toți avem drepturi egale. Unii au dreptul să își plătească toate dările la stat, alți doar șa nu plătească nimic, doar să primească de la stat.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.