În cadrul campusului Universității „Ștefan cel Mare” Suceava funcționeaza o cantină-restaurant, disponibilă atât pentru studenți cât și pentru persoane din exterior. Prețurile sunt diferențiate în funcție de „statutul” celui care mănâncă acolo, existând reduceri diferențiate pentru: studenți cazați în căminele universității, studenți „externi” (cei care nu sunt cazați în cămine), personal angajat și publicul larg. Mâncarea este diversificată cuprinzând ciorbe (de văcuța, pui, cartofi, fasole, rădăuțeana, de burtă), piure, cartofi prăjiți, mâncărică de fasole, carne la grătar, salate, prăjituri. Se vănd deasemenea și bauturi nealcolice: sucuri, apă minerală și plată, cafea. Servirea este pe principiul „împinge tava”.
Zilele trecute, fiind prin zonă, am intrat pentru a servi masa de prânz. Am fost taxat ca și student extern (după șapte ani în care am fost student acolo, le-a intrat în reflex). Costul a fost de 11,5 lei. După părerea mea este destul de mare, ținând cont că am mâncat doar carne de porc la grătar cu doua porții de cartofi prăjiți, pâine și o prajitură. Cu acești bani poți mânca meniul zilei la alte restaurante din oraș, meniu ce cuprinde două feluri de mâncare și cantitativ este mai multă.
De obicei la amiază mănânc la restaurant Brândușa din Burdujeni unde meniul zilei costă 10 lei și conține o ciorba+felul doi+o cafea.
Mai multe imagini cu și din cantina Universității „Ștefan cel Mare” Suceava găsiți aici.
Da, si mie mi se pare destul de scump pentru o cantina…