WESTERN DIGITAL PASSPORT ESSENTIAL

WESTERN DIGITAL PASSPORT ESSENTIALPe la sfârșitul anului trecut mi-am cumpărat dispozitivul din titlu cu o capacitate de 160GB, de culoare roșie. Pentru cine nu știe este vorba de un hard-disk extern care se poate conecta la PC sau notebook cu ajutorul interfeței USB. Alimentarea dispozitivului se face direct din portul USB, nefiind necesare alte alimentatoare, cabluri, minuni. Folosirea sa este foarte ușoară, nefiind necesară instalarea de software adițional pe sistemul la care se conectează.
Bineînțeles că există pe piața variante ale acestui produs cu capacități de stocare mai mari și carcasă în diferite culori, dar pentru nevoile mele la data achiziției capacitatea de 160GB era suficientă. Nici acum nu simt nevoie de a-l înlocui cu altul de o capacitate mai mare sau de a-mi cumpăra un alt dispozitiv de stocare suplimentar. De ce culoarea roșie? Doar aceasta era disponibilă în magazinul de unde l-am achiziționat.
Scopul pentru care l-am luat a fost acela de a-mi pastra pe el o copie a fotografiilor de familie, ca și back-up în caz că hard-disc-ul de pe laptop pățește ceva. Nefolosindu-l foarte des și pentru timp îndelungat nu mă pot pronunța asupra felului cum disipă caldura, dacă se încălzește sau nu. Pot însă să prezint mai jos o imagine cu viteza de copiere a unor fotografii ( vreo 20 de giga) de pe laptop pe el. Dimensiunea medie a unui fișier copiat este de 3MB. În mod clar se observă că viteza de copiere este în gama specifică pentru USB 2.0 Hi Speed (10.8MB/sec x 8 = 86.4Mbits/sec).

viteza-copiere-hdd-extern
Personal sunt mulțumit de dispozitiv și il recomand cu încredere ținând cont de dimensiunile sale reduse care îl fac usor de transportat precum și datorită faptului că nu necesită alimentare externă.
[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.