Orice se fură

Se fură. Mâncare, băutură, haine, electronice. Se fură mașini. Se fură din magazine. Zilnic. E România.
Se fură și in mediul on-line românesc. Se fura „layout”-uri de site-uri, se fură conținut.
În această seară, navigând bezmetic online dau peste un topic pe un forum. Titlul său este: „Primi pasi in lumea FreeBSD-ului”, topic găsit la adresa: http://hackpedia.info/viewtopic.php?f=29&t=782
Citesc tot materialul. Totul îmi era foarte cunoscut. Prea cunoscut. Nici nu avea cum să fie altfel deoarece este un articol scris de mine în anul 2005 și publicat în revista MyLinux nr. 2-3/2005 și postat pe site-ul meu.
Mă uit repede la sfârșitul materialului de acolo. Nu, nu este indicat autorul sau/și sursa. Utilizatorul respectivului forum și-a asumat meritele pentru materialul publicat acolo, material scris de către mine. Topic-ul a fost creat în anul 2007, la doi ani după ce am scris articolul și l-am postat online pe site-ul personal.
Mi se pare urat gestul „respectabilului” care a învățat că se poate folosi „copy/paste” a oricarei informații, fără a preciza sursa.
Nu m-am putut abține și mi-am facut un cont pe forum-ul respectiv pentru a posta un mesaj la adresa celui care a postat materialul acolo. Sper că am fost îndeajuns de politicos.
Mai jos sunt câteva capturi de ecran cu conținutul paginii respective așa cum era în această seara, 16 martie 2009, la ora 22:10.

1 2 3 4
5
6 7 8
9
10
Utilizatorul anarchy de pe forum-ul hackpedia.info, cel care a introdus acolo materialul respectiv este un membru vechi al acelei comunități, inregistrat acolo din 6 august 2007, având un număr de 349 de mesaje postate și menționează în profil că este din localitatea Suceava.

[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

3 thoughts on “Orice se fură

  1. Probabil sunt primul dintre moderatorii acelui forum care a observat acest anunt facut de dumneavoastra in legatura cu forumul Hackpedia.Nu s`a putut verifica veridicitatea tutorialului,iar noi am considerat ca acel articol este facut de el in totalitate.Este deranjanta atitudinea persoanei respective si va fi sactionata cu siguranta,acum va rog sa contactati unul dintre moderatorii forumului,in vederea unei intelegeri(stergerea,modificarea continutului acelui topic).
    Am observat ca sunteti din judetul Botosani,pentru o confirmare mai amanuntita ca nu a fost nici un interes al echipei de a plagia putem stabili si o intalnire.

  2. Se fura oriunde, nu numai in romania. Nu a precizat sursa. Asa, si? Nu a luat o lucrare de doctorat, a luat un amarat de articol dintr-o revista necunoscuta.

    Nu mai dramatiza atat.

  3. Nu exista padure fara uscaturi. Nu esti singurul om de pe planeta care a fost „pagubit” online, ceea ce inseamna sa nu dramatizezi (tu) situatia, oameni ca acestia sunt la tot pasul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.