Stai pe capul lor

Notați-vă: pentru ca un funcționar public să îți rezolve problema, trebuie să stai pe capul lui. Să îl bați la cap. Să îi amintești că exiști.

Astăzi mi-am recuperat carte de identitate, după ce a stat mai bine de o lună pentru viza de reședință. În tot acest răstimp i-am sunat de câteva ori pe cei de la Direcția municipală de evidența a persoanelor a municipiului Suceava, întrebându-i pe când pot veni să ridic documentele. Invariabil, primeam răspunsul că nu au primit raportul de la poliție și că durează circa 45 de zile, să revin atunci.

S-a întâmplat o dată, de două ori, dar deja nu se mai putea. Așa că am luat taurul de coarne și am mers frumos la Poliția Municipiului Suceava pentru a afla ce se întâmplă cu raportul de confirmare a reședinței mele. Aici domnii au fost foarte amabili (waw, incredibil!) și mi-au dat toate informațiile, cu numere de acte, date de înregistrare, rezultând că răspunsul lor a plecat spre Primăria Suceava pe 17.11.2011.

Având toate acestea notate, am revenit telefonic la leneșii ăia cu viza. Ce credeți că mi-au răspuns? Exact cum ați ghicit: „nu avem încă raportul de la politie”. Părerea lor s-a schimbat brusc după ce le-am recitat toate numerele și datele obținute anterior. Care credeți că a fost reacția? Cică „puteți trece și astăzi, sunt pregătite”. Mi-am recuperat astfel cartea de identitate.

Bravo măh!

Vreau să reamintesc și cel mai important lucru: puteți obține viza de resedintă (cunoscută ca și viza de flotant) dacă locuiți într-un spațiu și nu aveți contract de închiriere înregistrat la Finanțe sau proprietarii nu se pot prezenta la biroul de evidență a persoanelor pentru a declara luarea în spațiu. Trebuie doar să declarați (prin completarea formularului denumit Anexa 14)  că locuiți la adresa respectiva și se va face verificarea cu ajutorul polițistilor. La mine nici măcar nu au venit la usă, au vorbit probabil cu vecinii.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

3 thoughts on “Stai pe capul lor

  1. Nu stiu cum e la Suceava dar in Sibiu treaba asta merge mult mai bine si mai rapid. In 4 zile mi-a fost gata viza flotanta.

  2. Foarte tare articolul, deoarece sunt in cautare de o solutie de genu` acesta pentru ca urmeaza sa ma casatoresc si cununia o s-o fac in bucuresti. Asa se intampla mereu, caut ceva si dau peste altceva.

    Bogdan Turcanu, sa traiesti !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.