O a doua parere

După cum spuneam întâmpin ceva probleme legate de viza de reședință pentru o garsonieră în care locuiesc cu chirie.  Am zis să cer și o a doua părere în această problemă la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor – Municipiul București, să vedem cum se procedează în alte locuri din mirifica noastră Românie. Răspunsul primit de la ei la cererea pe care am trimis-o pe e-mail este:

„Urmare a solicitării dumneavoastră adresată instituţiei noastre vă confirmăm faptul că pentru obţinerea vizei de reşedinţă (flotant) în baza contractului de închiriere înregistrat la Administraţia Finanţelor Publice nu este necesară prezenţa proprietarului, întrucât acest contract de închiriere reprezintă un act privind titlul locativ încheiat în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, la art.27 lit.a al Ordonanţei de urgenţă nr.97 din 14 iulie 2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, cu modificările şi completările ulterioare. ”

Super! Ar trebui să le spună cineva și ăstora de la Suceava. Mâine voi depunde o adresă scrisă către Seful Serviciului de Evidenta a Persoanelor Suceava pentru a primi un răspuns scris și în funcție de acesta voi lua decizia de a merge mai departe.
Între timp am trimis și un mail la Institutului National de Evidenta Persoanelor, încă aștept răspunsul.
[ad#google-adsense]

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.