Smartphone-ul, de un real folos

Toți cei două mii de cititori fideli ai blogului meu știu că posed (sau mai bine zis: mă posedă) un telefon smartphone Samsung I9000 Galaxy Salt. Astăzi si-a arătat din nou utilitatea.
Fiind în oraș, cu telefonul conectat la contul de email personal, am văzut că am primit o factură proformă pentru un produs comandat on-line. Modalitate de plată: transfer bancar. Contul lor fiind in BRD am mers repede la banca pentru a vira banii in contul respectiv.
Acolo mi-au cerut factura proformă. Le-am zis că le spun toate datele de pe ea, dar nu pot sa le-o dau ca nu o am listata ci doar in format electronic, in mail, accesibil de pe telefon.
Nu și nu. Să mă duc să o listez și să mă întorc. Da știți, e vineri la amiază, până mă întorc cu ea listată de la birou să o plătesc se face destul de târziu și nu se mai procesează astăzi la vânzător comanda. Nu și nu, că are nevoie de ea listată.
Atunci i-am cerut adresa de email a funcționarului respectiv care a fost drăguț și mi-a dat-o. Imediat, de pe smartphone, folosind conexiunea mobilă de date, am făcut forward la mail-ul pe care îl primisem de la furnizor cu factura proformă către adresa de email a angajatului băncii pe care l-am rugat să o listeze el și să o păstreze.
Apoi totul a decurs foarte repede, în mai puțin de un minut aveam dovada plății, fără sa mai fie nevoie să ajung la birou și înapoi.
Mai mult chiar, cum am obținut dovada plății am folosit programul Camera Scanner pentru a face un PDF cu fotografia hârtiei din care rezulta că am achitat suma de pe factura proformă. Acest fișier PDF  l-am trimis imediat prin email, de pe telefon, din sediul băncii, către societatea care îmi emisese factura proformă. Simplu, elegant, rapid.

PS: Recomand softul Camera Scanner care se găsește în Market pentru corecțiile pe care știe să le aducă imaginii surprinse pentru a face textul foarte inteligibil.
Pentru email folosesc aplicația K9-Mail.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.