Modalități de plată către ICI-RoTLD

Pentru cei care nu știu, ICI= Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. Sună frumos, nu?  De pe site-ul lor aflam că:

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România.

Ce tare! Cei mai meseriași în domeniul IT din România. Au implementat mai multe proiecte, printre care si RoTLD, prin care se ocupă de administrarea domeniilor de țară pentru Romania.
Pentru diferite operații (înregistrare domeniu, transfer etc.) se percepe o taxă care poate fi plătită în 3 moduri:

 • numerar, la casieria lor (dacă ești din București și ai timp de pierdut, altfel nu văd de ce ai alege această soluție);
 • prin transfer bancar;
 • prin credit card.

Ultima metodă de plată este cea mai interesantă. Eram tentat să o folosesc, dar am rămas uimit (șocat) de modul în care înțeleg ei să accepte această plată.

La ei treaba merge în felul următor:

 • descarci de la ei de pe site un formular pe care îl completezi cu datele tale personale precum și datele de pe card (tipul cardului, numele persoanei așa cum apare pe card, numărul cardului, data de expirare a cardului, banca emitenta a cardului);
 • trimiți acest formular prin fax (da, prin fax!) la ei, împreună cu o copie după cartea de identitate și copie card față-verso (waw!)
 • aștepți și te rogi să nu folosească vre-un angajat de acolo datele tale pentru ași achiziționa ultimul model de televizor LCD.

Oare cei de la prestigiosul institut nu au auzit de plata on-line folosind diferiți procesatori?
Decât să le trimit toate datele respective, nu mai bine le pun banii într-un plic și ii trimit cu poșta? Măcar așa am certitudinea că nu sunt păgubit de o sumă mai mare decât taxa respectivă.

Am observat după ce am scris acest articol pe blog ca există pe net diferite diferite discuții pe această temă. Voi face o adresă în această seară către ICI pentru a afla poziția lor oficială legată de acest aspect și lipsa implementării unei modalități adevărate de plată cu card-ul on-line. Cum voi avea un răspuns (dacă voi avea), îl voi posta pe acest blog.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Modalități de plată către ICI-RoTLD

 1. D-le Turcanu,
  ati scris: „adresă în această seară către ICI pentru a afla poziția lor oficială legată de acest aspect și lipsa implementării unei modalități adevărate de plată cu card-ul on-line.”
  Ati facut acea adresa? Cum ramane,le trimit banii legati de piciorul unui porumbel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.