Reconditionare baterii laptop

De mulți ani (a se citi decembrie 2008) folosesc un DELL Latitude E6400 la care am înlocuit de 3 ori acumulatorul. Cel pe care îl foloseam în ultima perioadă era unul compatibil care și-a făcut treaba cu brio la viața lui, dar în ultimele săptămâni puteam să il folosesc doar circa 30 de minute.
Pentru că înca nu intenționez să pensionez acest laptop mi-am zis că este cazul să îmi achiziționez un acumulator nou. Cum original nu mai găsesc pentru DELL Latitude E6400 (este de mult timp End-Of-Life), soluția la care m-am gândit era achiziția unui acumulator compatibil. Prețul acestuia este undeva pe la 250 lei, TVA inclus.

Din fericire, am găsit site-ul www.recell.ro aparținând unei firme care se ocupa cu recondiționarea bateriilor de laptop. Treaba funcționează în felul următor: le trimiți bateria din laptop-ul tău, ei înlocuiesc celulele din ea și fac ceva programare la controler dacă este cazul iar apoi ți-o trimit înapoi. Pe site-ul lor găsiți prețuri pentru recondiționarea diferitelor modele de baterii, dar eu le-am trimis un email cu fotografii ale bateriei mele și le-am solicitat o ofertă de preț.

Oferta primită pentru recondiționarea bateriei mele DELL PT434 cu 6 celule 10.8V – 11.4V este:

 • celule Samsung Koreea de 2250mAh, capacitate dupa reconditionare 4500mAh, 50Wh – 140 lei, TVA inclus;
 • celule Panasonic Japan de 3400mAh, capacitate dupa reconditionare 6800mAh, 75Wh – 230 lei, TVA inclus.

Am ales varianta cu celule Samsung și le-am trimis bateria mea cu Poșta Română  – cost 3 lei. Înapoi am primit-o tot cu Poșta Română, suma pe care am plătit-o a fost de 152 lei (din care 12 lei cheltuieli de transport și ramburs).

Așadar costul total a fost de 155 lei.

Cum am ajuns acasă am și conectat-o la laptop. Bateria era deja încărcată. Timpul de funcționare a fost de 2 ore și 30 de minute, folosind laptop-ul la munca obișnuita pe care o fac.

Deocamdată sunt mulțumit.

 

Articole asemanatoare:

5 comentarii la „Reconditionare baterii laptop

 • 1 aprilie 2016 la 22:14
  Permalink

  salut, cum se comporta bateria dupa aceste 6 luni de utilizare?
  recomanzi inlocuirea celulelor sau achizitionarea unei baterii noi?
  multumesc

 • 24 aprilie 2018 la 11:59
  Permalink

  O firma de doi lei.
  Le-am trimit o baterie de laptop Dell si mi-au reconditionat-o dar cand am primit-o, am pus-o in laptop si imi arata 8 ore … dupa 4 ore, imi arata ceva gen 20 % si deodata imi arata ca mai am 7 % si sa ii conectez incarcatorul pentru ca se opreste.
  Am sunat la ei si am inteles ca trebuie facuta o calibrare … bun, am facut si calibrarea dar situatia nu s-a imbunatatit foarte mult.
  I-am sunat iar si mi-au spus sa o trimit la verificat. Am trimis-o la verificat impreuna cu o alta baterie pe care o doream reconditionata.
  M-au sunat sa imi spuna ca nu au ce sa ii faca si ca pot sa o accept asa sau sa imi dea banii inapoi.
  Am indraznit sa le sugerez sa o pastreaz asa, dar sa imi acorde un discount la a doua baterie reconditionata si pentru acest „tupeu” au refuzat sa mai disccute cu mine si mi-au trimis ambele baterii inapoi in starea initiala.
  Din punctul meu de vedere, este o firma de copii rasfatati lipsiti total de profesionalism si capacitati tehnice.

 • 13 martie 2019 la 20:36
  Permalink

  Rematu. Veronica mai repara

 • 25 august 2019 la 01:25
  Permalink

  Am tot cautat pareri despre metoda asta cu reconditionat si am ajuns pe blogul tau. De pe blogul tau am ajuns pe recell unde mi-au facut oferta pt un asus: 230 ron. Bateria noua, asus, originala, costa 175. Mai multi bani ca sa-mi carpeasca bateria veche decat m-ar costa o baterie noua ? Nu, merci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.