Reconditionare baterii laptop

De mulți ani (a se citi decembrie 2008) folosesc un DELL Latitude E6400 la care am înlocuit de 3 ori acumulatorul. Cel pe care îl foloseam în ultima perioadă era unul compatibil care și-a făcut treaba cu brio la viața lui, dar în ultimele săptămâni puteam să il folosesc doar circa 30 de minute.
Pentru că înca nu intenționez să pensionez acest laptop mi-am zis că este cazul să îmi achiziționez un acumulator nou. Cum original nu mai găsesc pentru DELL Latitude E6400 (este de mult timp End-Of-Life), soluția la care m-am gândit era achiziția unui acumulator compatibil. Prețul acestuia este undeva pe la 250 lei, TVA inclus.

Din fericire, am găsit site-ul www.recell.ro aparținând unei firme care se ocupa cu recondiționarea bateriilor de laptop. Treaba funcționează în felul următor: le trimiți bateria din laptop-ul tău, ei înlocuiesc celulele din ea și fac ceva programare la controler dacă este cazul iar apoi ți-o trimit înapoi. Pe site-ul lor găsiți prețuri pentru recondiționarea diferitelor modele de baterii, dar eu le-am trimis un email cu fotografii ale bateriei mele și le-am solicitat o ofertă de preț.

Oferta primită pentru recondiționarea bateriei mele DELL PT434 cu 6 celule 10.8V – 11.4V este:

 • celule Samsung Koreea de 2250mAh, capacitate dupa reconditionare 4500mAh, 50Wh – 140 lei, TVA inclus;
 • celule Panasonic Japan de 3400mAh, capacitate dupa reconditionare 6800mAh, 75Wh – 230 lei, TVA inclus.

Am ales varianta cu celule Samsung și le-am trimis bateria mea cu Poșta Română  – cost 3 lei. Înapoi am primit-o tot cu Poșta Română, suma pe care am plătit-o a fost de 152 lei (din care 12 lei cheltuieli de transport și ramburs).

Așadar costul total a fost de 155 lei.

Cum am ajuns acasă am și conectat-o la laptop. Bateria era deja încărcată. Timpul de funcționare a fost de 2 ore și 30 de minute, folosind laptop-ul la munca obișnuita pe care o fac.

Deocamdată sunt mulțumit.

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

5 thoughts on “Reconditionare baterii laptop

 1. salut, cum se comporta bateria dupa aceste 6 luni de utilizare?
  recomanzi inlocuirea celulelor sau achizitionarea unei baterii noi?
  multumesc

 2. O firma de doi lei.
  Le-am trimit o baterie de laptop Dell si mi-au reconditionat-o dar cand am primit-o, am pus-o in laptop si imi arata 8 ore … dupa 4 ore, imi arata ceva gen 20 % si deodata imi arata ca mai am 7 % si sa ii conectez incarcatorul pentru ca se opreste.
  Am sunat la ei si am inteles ca trebuie facuta o calibrare … bun, am facut si calibrarea dar situatia nu s-a imbunatatit foarte mult.
  I-am sunat iar si mi-au spus sa o trimit la verificat. Am trimis-o la verificat impreuna cu o alta baterie pe care o doream reconditionata.
  M-au sunat sa imi spuna ca nu au ce sa ii faca si ca pot sa o accept asa sau sa imi dea banii inapoi.
  Am indraznit sa le sugerez sa o pastreaz asa, dar sa imi acorde un discount la a doua baterie reconditionata si pentru acest „tupeu” au refuzat sa mai disccute cu mine si mi-au trimis ambele baterii inapoi in starea initiala.
  Din punctul meu de vedere, este o firma de copii rasfatati lipsiti total de profesionalism si capacitati tehnice.

 3. Am tot cautat pareri despre metoda asta cu reconditionat si am ajuns pe blogul tau. De pe blogul tau am ajuns pe recell unde mi-au facut oferta pt un asus: 230 ron. Bateria noua, asus, originala, costa 175. Mai multi bani ca sa-mi carpeasca bateria veche decat m-ar costa o baterie noua ? Nu, merci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.