Reconditionare baterii laptop

De mulți ani (a se citi decembrie 2008) folosesc un DELL Latitude E6400 la care am înlocuit de 3 ori acumulatorul. Cel pe care îl foloseam în ultima perioadă era unul compatibil care și-a făcut treaba cu brio la viața lui, dar în ultimele săptămâni puteam să il folosesc doar circa 30 de minute.
Pentru că înca nu intenționez să pensionez acest laptop mi-am zis că este cazul să îmi achiziționez un acumulator nou. Cum original nu mai găsesc pentru DELL Latitude E6400 (este de mult timp End-Of-Life), soluția la care m-am gândit era achiziția unui acumulator compatibil. Prețul acestuia este undeva pe la 250 lei, TVA inclus.

Din fericire, am găsit site-ul www.recell.ro aparținând unei firme care se ocupa cu recondiționarea bateriilor de laptop. Treaba funcționează în felul următor: le trimiți bateria din laptop-ul tău, ei înlocuiesc celulele din ea și fac ceva programare la controler dacă este cazul iar apoi ți-o trimit înapoi. Pe site-ul lor găsiți prețuri pentru recondiționarea diferitelor modele de baterii, dar eu le-am trimis un email cu fotografii ale bateriei mele și le-am solicitat o ofertă de preț.

Oferta primită pentru recondiționarea bateriei mele DELL PT434 cu 6 celule 10.8V – 11.4V este:

  • celule Samsung Koreea de 2250mAh, capacitate dupa reconditionare 4500mAh, 50Wh – 140 lei, TVA inclus;
  • celule Panasonic Japan de 3400mAh, capacitate dupa reconditionare 6800mAh, 75Wh – 230 lei, TVA inclus.

Am ales varianta cu celule Samsung și le-am trimis bateria mea cu Poșta Română  – cost 3 lei. Înapoi am primit-o tot cu Poșta Română, suma pe care am plătit-o a fost de 152 lei (din care 12 lei cheltuieli de transport și ramburs).

Așadar costul total a fost de 155 lei.

Cum am ajuns acasă am și conectat-o la laptop. Bateria era deja încărcată. Timpul de funcționare a fost de 2 ore și 30 de minute, folosind laptop-ul la munca obișnuita pe care o fac.

Deocamdată sunt mulțumit.

 

Articole asemanatoare:

Etichetat cu: , , , ,
2 comments on “Reconditionare baterii laptop
  1. m3 spune:

    salut, cum se comporta bateria dupa aceste 6 luni de utilizare?
    recomanzi inlocuirea celulelor sau achizitionarea unei baterii noi?
    multumesc

  2. Eu sunt multumit, recomand inlocuirea celulelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*