DELL Future of Computing

Ieri, 20 mai 2008, am participat la turul Viitorul tehnologiei informatice (cunoscut in trecut sub denumirea de Turul tehnologiei si solutiilor Dell), care s-a tinut in Bucuresti la hotel-ul Howard Johnson Grand Plaza incepand cu ora 08:30.

Am ajuns in Bucuresti pe la 7,  am gasit o parcare cu plata in apropierea hotelului (langa Piata Romana)  si am avut un pic de timp pentru a vizita imprejurimile. Am ajuns in parcul  Gradina Icoanei unde, profitand de linistea de acolo, m-am relaxat dupa 6 ore de condus.

Dupa inregistrarea la eveniment am putut vedea cateva dintre echipamentele produse de catre DELL.

DELL – Server blade

Servere blade – DELL

DELL – Monitoare

DELL – Multifunctionale

DELL – Videoproiectoare

O atractie, pe langa gama de notebook-uri XPS, a fost monitorul Crystall produs de catre DELL. Acest monitor de 22″ a fost prezentat oficial de catre DELL la CES 2008. El impresioneaza in primul rand prin design, monitorul propriu-zis fiind inconjurat de un cadru de sticla de 4 mm grosime in care sunt incluse 4 boxe laterale si butoanele de control touch-sensitive, in partea de jos a ecranului. Ca si tehnologie, monitorul de 22″ are o rezolutie de 1680 x 1050, include TrueColor Technology, care ofera o gama de culori de 98%, are timp de raspuns de 2 ms si o rata de contrast dinamica de 2000:1. Monitorul dispune de conectori DVI, HDMI cu HDCP si DisplayPort si include in partea de sus un webcam de 2 Mpixeli cu microfon. Dell Crystal vine si cu un suport tripod metalic cu un design mai aparte.

O noutate a fost prezenta in sala a unui DELL XPS One, un produs care integreaza calculatorul si monitorul într-o singura unitate. Sistemul este compus dintr-un monitor lat de 20″, un mouse RF si o tastatura RF cu touch pad, elementele de procesare si celelalte componente fiind montate in monitor.

Introducerea a fost facuta de catre Mihai Guran, country managerul DELL pentru Romania, dupa care a luat cuvantul John Dietrich, care a vorbit despre simplificarea tehnologiei IT, urmat de Guillaume Field cu o prezentare despre viitorul IT-ului in stransa relatie cu ecologia.

In continuare s-au desfasurat sesiunii la alegere pe teme de mobilitate, virtualizare, flexibilitatea tehnologiei IT, consolidarea si gestionarea datelor, servicii, administrarea sistemelor.
Mi-a placut in mod deosebit cuvantarea lui Mike Basore despre sitemele portabile, fiind atinse mai multe puncte: protectie, conectare, localizare.
Nu au lipsit povesti de succes in Romania a clientilor DELL: Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „A.I. Cuza” Iasi.
Din partea Universitatii „Spiru Haret” a fost prezent si a vorbit prodecanul Ioan Gaf-Deac, directorul Departamentului de Invatamant la Distanta. Din pacate a dedicat putin timp prezentarii solutiei implementate cu produse DELL si mai mult a vorbit despre avantajele de a studia la universitatea respectiva ( nu a mentionat insa nici un aspect negativ, culmea nu?).

A fost un eveniment cu o organizare deosebita, locatia a fost si ea speciala si nu mai are sens sa amintesc despre notorietatea persoanelor care au vorbit in cadrul acestui eveniment.

Bucuresti – vedere din hotel
Bucuresti – vedere 2

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate