DELL Future of Computing

Ieri, 20 mai 2008, am participat la turul Viitorul tehnologiei informatice (cunoscut in trecut sub denumirea de Turul tehnologiei si solutiilor Dell), care s-a tinut in Bucuresti la hotel-ul Howard Johnson Grand Plaza incepand cu ora 08:30.

Am ajuns in Bucuresti pe la 7,  am gasit o parcare cu plata in apropierea hotelului (langa Piata Romana)  si am avut un pic de timp pentru a vizita imprejurimile. Am ajuns in parcul  Gradina Icoanei unde, profitand de linistea de acolo, m-am relaxat dupa 6 ore de condus.

Dupa inregistrarea la eveniment am putut vedea cateva dintre echipamentele produse de catre DELL.

DELL – Server blade

Servere blade – DELL

DELL – Monitoare

DELL – Multifunctionale

DELL – Videoproiectoare

O atractie, pe langa gama de notebook-uri XPS, a fost monitorul Crystall produs de catre DELL. Acest monitor de 22″ a fost prezentat oficial de catre DELL la CES 2008. El impresioneaza in primul rand prin design, monitorul propriu-zis fiind inconjurat de un cadru de sticla de 4 mm grosime in care sunt incluse 4 boxe laterale si butoanele de control touch-sensitive, in partea de jos a ecranului. Ca si tehnologie, monitorul de 22″ are o rezolutie de 1680 x 1050, include TrueColor Technology, care ofera o gama de culori de 98%, are timp de raspuns de 2 ms si o rata de contrast dinamica de 2000:1. Monitorul dispune de conectori DVI, HDMI cu HDCP si DisplayPort si include in partea de sus un webcam de 2 Mpixeli cu microfon. Dell Crystal vine si cu un suport tripod metalic cu un design mai aparte.

O noutate a fost prezenta in sala a unui DELL XPS One, un produs care integreaza calculatorul si monitorul într-o singura unitate. Sistemul este compus dintr-un monitor lat de 20″, un mouse RF si o tastatura RF cu touch pad, elementele de procesare si celelalte componente fiind montate in monitor.

Introducerea a fost facuta de catre Mihai Guran, country managerul DELL pentru Romania, dupa care a luat cuvantul John Dietrich, care a vorbit despre simplificarea tehnologiei IT, urmat de Guillaume Field cu o prezentare despre viitorul IT-ului in stransa relatie cu ecologia.

In continuare s-au desfasurat sesiunii la alegere pe teme de mobilitate, virtualizare, flexibilitatea tehnologiei IT, consolidarea si gestionarea datelor, servicii, administrarea sistemelor.
Mi-a placut in mod deosebit cuvantarea lui Mike Basore despre sitemele portabile, fiind atinse mai multe puncte: protectie, conectare, localizare.
Nu au lipsit povesti de succes in Romania a clientilor DELL: Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „A.I. Cuza” Iasi.
Din partea Universitatii „Spiru Haret” a fost prezent si a vorbit prodecanul Ioan Gaf-Deac, directorul Departamentului de Invatamant la Distanta. Din pacate a dedicat putin timp prezentarii solutiei implementate cu produse DELL si mai mult a vorbit despre avantajele de a studia la universitatea respectiva ( nu a mentionat insa nici un aspect negativ, culmea nu?).

A fost un eveniment cu o organizare deosebita, locatia a fost si ea speciala si nu mai are sens sa amintesc despre notorietatea persoanelor care au vorbit in cadrul acestui eveniment.

Bucuresti – vedere din hotel
Bucuresti – vedere 2

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.