Suceava – Sibiu – Suceava

Week-end-ul acesta am fost la Sibiu. Am plecat vineri noapte din Suceava pe ruta Suceava – Falticeni – Roman – Bacau – Oituz – Brasov – Codlea – Fagaras – Sibiu. Pana la Brasov drumul a fost bun, dar de acolo a inceput calvarul: semafoare, denivelari, praguri, drum ingust, ocoliri, etc. Era sambata, dar se lucra. Din loc in loc erau cate 3 oameni care priveau si unul care muncea, deci schema clasica, care se vede la toate lucrarile platit de catre stat ( a se citi: noi toti).
Dupa ce am ajuns in Sibiu am iesit la un gratar impreuna cu colegii si colegele de servici care erau deja acolo ( delegatii/concediu) si gazda la care au fost cazati. Am mers intr-un loc numit Curmatura, dupa localitatea Rasinari. Un loc frumos, munte, parau cu apa rece si limpede sub care straluceau pietrele.

Curmatura-Sibiu

Parau cu apa rece si limpede

Pietre

Seara am iesit pentru a vizita ( pentru a treia oara ) centrul istoric al Sibiu-ului. De aceasta data erau mult mai multi turisti (si turiste dragute).

A doua zi, duminica, ne-am pornit inapoi spre Suceava, de data aceasta pe un alt traseu, pe care nu am mai fost pana acum si anume: Sibiu – Medias – Sighisoara – Sovata – Praid – Gheorgheni – Lacul Rosu – Cheile Bicazului – Piatra Neamt – Targu Neamt – Suceava. Cu aceasta ocazie am vizitat un pic si Sighisoara sianume Ansamblul Fortificatiilor (Turnul cu Ceas, Turnul Croitorilor, etc).


Pranzul l-am servit la un restaurant in Sighisoara al carui nume nu l-am retinut dar care ofera o mancare gustoasa si la un pret acceptabil.
In drumul nostru am trecut pe la Praid, pe valea Tarnavei Mici. Din pacate nu am putut ajunge in subteran deoarece era duminica dupa-amiaza si intrarea in subteran se face cu autobuzele.
Urmatoarea oprire a fost la Lacul Rosu. Nici aici nu am avut posibilitatea de a face o plimbare cu barca din cauza orei la care am ajuns ( in jur de 19 ) si a trebuit sa ma multumesc doar cu privitul ratelor salbatice.

La Cheile Bicazului am ajuns cand se imbina ziua cu noaptea, iar in Suceava am ajuns destul de tarziu in noapte datorita oboselii, traficului foarte aglomerat (era duminica seara si toata lumea se intorcea din week-end) si starii drumului. Legat de starea drumului, de la Sibiu la Gheorgheni am avut parte de carosabil super bun, dar de la Gheorgheni pana la intersectia cu E85 a fost destul de acceptabil.

Traseul a fost unul destul de obositor, multe curbe, urcusuri, coborasuri, coloane de masini, carute, biciclete, pietoni, dar masina s-a comportat neasteptat de bine tinand cont ca am fost 5 persoane + bagaje + AC pornit tot timpul (Toyota Corolla 2005, 1.4 cmc VVT-i, 97cp). Consumul mediu a fost de 7.3l/100Km.

Toyota Corolla


Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

2 thoughts on “Suceava – Sibiu – Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.