Mini-excursie cu masina prin tara

Am avut ocazia sa merg saptamana aceasta din Suceava, prin Tg. Neamt, Poiana Largului, Borsec, Toplita, Reghin, Targu Mures, Medias, Sibiu si apoi pe valea Oltului prin Cozia, Ramnicu Valcea spre Bucuresti.

Sunt destule portiuni unde drumul este destul de rau, mai ales intre Toplita si Reghin si intre Tg. Mures (Iernut) si Medias. Sunt multe portiuni de drum care este peticit, are denivelari, nu este marcat, lipsesc indicatoare, in special cele pentru curbe deosebit de periculoasa.

Zonele sunt frumoas, peisaje spendite, dar drumurile iti dau dureri de cap.

Privire spre Medias

Copsa Mica


Sibiul este un oras frumos, centrul vechi este deosebit. Din Turnul Sfatului ai o priveliste minunata.

Sibiu – Centrul vechi – Piata Mare

Sibiu – Turnul Sfatului

Priveliste din Turnul Sfatului

Priveliste din Turnul Sfatului – 2

Dupa o noapte in Sibiu am plecat spre Bucuresti pe Valea Oltului, unde privelistea este minunata, drumul este ok, asfalt bun, dar cu multe serpentine pe unde nu puteai face depasiri.
Timpul pierdut pe aceasta portiune l-am recuperat pe Autostrada A1 unde se poate circula cu viteza (am mers 100 de km, pe care i-am facut in circa 40 de minute).

La momentul cand scriu pe blog sunt inca in Bucuresti, maine ma voi porni spre Suceava ( pe E85-Buzau, Ramnicul Sarat, Focsani, Bacau, Roman, Motca, Falticeni, Suceava).

Ca si o concluzie, avem in tara locuri pitoresti, dar infrastructura rutiera lasa de dorit ceea ce face ca turismul sa aiba de suferit, dar si restul domeniilor pentru ca toate se bazeaza pe transport si, daca acesta se desfasoara greoi, costurile totale cresc.

Articole asemanatoare:

One thought on “Mini-excursie cu masina prin tara

  • 19 ianuarie 2009 la 15:22
    Permalink

    Dar asta o stim cu toti,, cert e ca nimeni nu face nimic, doar sa palavragim stim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate