Saptamana de miere – IV

Vineri dimineata am plecat de la Sighisoara spre Sovata. Primul lucru pe care l-am facut aici a fost sa ne cautam cazare, tinand cont ca incepea week-end-ul si deja la multe pensiuni erau afise pe geam cu „Nu mai aveam camere libere”. Am fost norocosi si am reusit sa gasim la un hotel de 2 stele.
Apoi am vizitat statiunea, lacurile din imprejurimi si am intrat pentru a ne balaci in Lacul Ursu. Super sarata apa si sensatia ca plutesti era indescriptibila.

Sambata am plecat de la Sovata cu scopul de a vizita si Salina Praid, dar aici era o aglomeratie de nedescris la casa de bilete si in autobuzele care mergeam in mina asa ca ne-am lasat pagubasi si ne-am continuat drumul spre Gheorgheni. Inainte de Gheorgheni, pe raza localitatii Borzont am avut un incident neplacut cu un nenea militanul de la Politia Rurala, incident despre care voi scrie in zilele urmatoare. ( bleah! ).

Am ajuns la Bicaz prin Cheile Bicazului si am tinut neaparat sa trecem si pe la barajul Lacului Bicaz.

Baraj Bicaz

Lacul Bicaz, de pe baraj

Vaporas Bicaz Lacul Bicaz


Am urmat apoi traseul Poiana Teiului, Targu Neamt, Suceava ( acasa ).

Aici s-a terminat saptamana de miere, de care ne-am bucurat din plin si am reusit sa ne relaxam in cateva din locurile frumoase din tara. A fost o calatorie placuta, interesanta si binevenita. Nu am avut nimic planificat, ne-am cazat acolo unde ne-a prins seara, am stat in fiecare loc cat am crezut de cuviinta, fara a fi incurcati de programari, angajamente. GPS-ul si detectorul de radar ( Bell RX65) ne-au ajutat  pe tot parcursul calatoriei. Masina s-a comportat excelent, consumul mediu pentru cei circa 1500 de Km parcursi a fost de 7.3 litrii/100Km.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.