Ora Pâmântului

Ora Pământului – pe 27 Martie 2010, intre orele 20.30-21.30

În anul 2007, autoritățile și locuitorii orașului Sydney au luat poziție față de amenințarea pe care o reprezintă pentru planeta noastră încălzirea globală. Pe 31 Martie 2007, la ora 20.00, clădiri emblematice din Sydney și-au stins luminile. De asemenea, circa 2100 de companii și circa 2,2 milioane de persoane au luat parte la inițiativă prin stingerea luminilor locațiilor și/sau prin deconectarea tuturor aparatelor aflate în stand-by.
Evenimentul s-a numit Earth Hour și a constituit un mesaj puternic privind nevoia de acțiune conjugată a oamenilor în ceea ce privește reducerea consumului de energie, avându-se în vedere că 35% din energia electrică este produsă de termocentrale – unii dintre cei mai mari poluatori.
Earth Hour 2007 a devenit un punct de cotitură, un exemplu pentru toată lumea și a atras atenția întregii planete. Chiar și rezultatele obținute în ceea ce privește reducerea consumului de energie electrică au fost mai mult decât îmbucurătoare. S-a generat o scădere cu 10,2 % față de 5% cat își propuseseră organizatorii, echivalent cu scoaterea de pe șosele a peste 48.000 de autovehicule.
Succesul evenimentului a făcut ca, în 2008, Earth Hour să devină o mișcare globală.
27 de orașe mari ale lumii au participat în 2008 la mișcarea Earth Hour. În 2009, puțin peste 1000 de orașe din întreaga lume s-au înscris pentru a marca Ora Pamantului. La eveniment au participat sute de milioane de oameni din 88 de țări.

Să vedeți câta mediatizare va fi pe tema acestui subiect. Ziare, televiziuni. Totuși, televiziunile ar putea să dea un exemplu și să își intrerupă emisia pentru o oră, să oprească toate echipamentele. Pariu că nu o vor face? Pai asta ar însemna pierderi de bani. Și nu își permit. Dar își permit să aiba tupeul să mediatizeze și să îndemne la economie.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.