Îmbolnăvire cu programare

Astăzi nici îmbolnăvirea nu mai este ce-a fost. Nu te poți îmbolnăvi așa când vrei tu, ci trebuie să te programezi dinainte. La medicul de familie trebuie să suni cu minim 48 de ore înainte pentru programarea unei consultații.
Hai, să zicem că nu-i bai că stai acasă 2 zile până ajungi să consulți medicul și îți administrezi singur medicamente după rețeta „am auzit că aia e bună, face reclamă chiar și la televizior”. Mai rău este că, cu toate că ai programare la ora x, mergi la cabinet, aștepți pe sală încă două ore alături de alte persoane bolnave să îți vină rândul.
Păi, de ce aia a calului este nevoie să anunț cu 2 zile înainte că vin dacă tot statu acolo și aștept?

Eu mi-am pierdut răbdarea după 10 minute, când am văzut că înaintea mea mai erau șapte persoane, durata unei consultații fiind de circa 15-20 minute. Am avut însă timp să citesc toate afișele de pe pereți, materialele publicitare, tot. Am văzut chiar și lista cu categoriile de persoane care au întâietate. Astfel, femeile gravide, cadrele medicale, copii, urgențele (în această ordine) au prioritate pentru a intra la medic. Nu înțeleg de ce lista cuprinde printre primele poziții cadrele medicale. Solidaritate de breaslă? PCR (Pile, Cunoștințe, Relații) ?

În speranța că mâine voi apuca să o consult pe doamna doctor în privința bolii de care sufăr (nu, nu cu capul, doar sunt răcit, cel puțin așa cred), vreau să le urez asistentelor și tuturor celor care se ocupă de programări multă, multă, multă…. m sănătate!

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.