Lista neagra site-uri jocuri de noroc

Cei care se ocupă de cenzura internetului în România întrețin o lista neagra a unor site-uri, pe care o actualizează periodic.

Lista neagra se găseste pe site-ul lor, la adresa: http://onjn.gov.ro/lista-neagra/.  Mai nou însă, ei oferă lista în format text, pentru a putea fi prelucrată. Lăudabilă inițiativă, s-au gândit ei să vină în sprijinul administratorilor de rețea care lucrează la furnizorii de servicii de telecomunicații și care trebuie să facă munca urâtă de a bloca accesul utilizatorilor.

Dacă tot este în format text, haideți să copiem lista neagră local și apoi vedem noi ce mai facem. Cel mai simplu: cu wget. Rulăm în terminal comanda:

wget http://onjn.gov.ro/wp-content/uploads/Onjn.gov.ro/Acasa/BlackList/Lista-neagra.txt

wget-jocuri-noroc-lista-neagra

După cum vedeți, nu prea merge.  Primim mesaj de eroare de la serverul lor web: 403  Forbiedden. În browser se încarcă. Ceva e dubios aici.

Să încercăm preluarea listei cu wget, dar modificând „User-Agent”:

wget --user-agent="Mult m..sanatate" http://onjn.gov.ro/wp-content/uploads/Onjn.gov.ro/Acasa/BlackList/Lista-neagra.txt

jocuri-noroc-lista-neagra-wget-user-agentSurprinzator (sau nu), dar merge! Multă m…. sănătate celor din conducerea Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, în special celor de mai jos:

onjn.gov.ro-conducereAșadar, pentru a obține cu utilitarul wget lista neagra a site-urilor de jocuri de noroc în format text, publicată pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, trebuie să setați orice „User-Agent”. Puteți pune ce vrea mușchiul vostru sau puteți alege din lista disponibila aici.

Ce urmează? Pai, să vedem cum realizăm un script simplu care să citească lista respectivă și să facă actualizari în serverul DNS local, în cazul în care sunteți un furnizor de servicii de comunicații electronice și vă freacă la cap ăștia de la ONJN.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.