Cenzura internetului în Romania – actualizari ONJN

Dacă ați crezut că cenzura internetului în România este doar o glumă, de curând furnizorii serviciilor de telecomunicații electronice li s-a comunicat o nouă decizie a Comitetului de Supraveghere a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc privind restricționarea accesului pe teritoriul României la site-urile de jocuri de noroc cuprinse în lista neagra.

jocuri-noroc-pagina-1

jocuri-noroc-pagina-2Așadar, cu alte cuvinte, furnizorii de servicii de telecomunicații trebuie să intervină asupra serverelor DNS proprii care sunt interogate de către clienți pentru a-i redirecta pe aceștia către un site al ONJN, dar, mai mult, trebuie să permită ONJN să verifice de la distanța dacă acest lucru este realizat.

Sună frumos, nu?

Ce se întâmpla însă dacă furnizorul de servicii nu pune la dispoziția clienților săi DNS proprii ci setările de acces trimise către clienți (configurate static, prin PPPoE sau DHCP) impun folosirea unui server DNS public? Sau, este posibil ca însuși clientul final să își configureze manual un server DNS public și să nu folosească serverele DNS ale furnizorului de internet care îi restricționeaza accesul catre site-urile respective…

Probabil urmează impunera altor restricții în domeniu, cum ar fi: blocarea traficului DNS catre servere care nu aparțin furnizorului și asupra cărora acesta nu are acces.

Articole asemanatoare:

One thought on “Cenzura internetului în Romania – actualizari ONJN

  • 29 martie 2016 la 18:34
    Legătură permanentă

    A inceput oficial cenzura Internetului in Romania. De ce incalca drepturile omului ?i nu ar trebui sa o acceptam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Info

Blogul folosește cookie-uri pentru numărarea vizitatorilor, comentarii mai rapide și alte îmbunătățiri. Nu colectez date personale în afara celor fără de care serverul și blogul nu pot funcționa. Prin continuarea folosirii acestui site, sunteti de acord cu

politica de confidentțalitate