Cel mai ieftin internet mobil

Cu câțiva ani în urmă ne dădeam pe net pe dial-up. Doar noaptea. Pentru că era mai iefțin. Uneori mai și partajam aceași conexiune dial-up de 56kbps. Apoi ne-am conectat toți la rețele „de cartier” care aveau o bandă mai bună și prețuri mai bune. A apărut apoi și internetul mobil. Pe laptop. Pe telefon. Tehnologia a evoluat. Prețurile au scăzut.
De curând RCS & RDS a început să ofere internet mobil super ieftin. Euforie generală. Cozi la punctele de lucru ale companiei respective. Fratee…am internet mobil, cool!.
Personal folosesc de mai bine de un an serviciile de internet mobil de la Vodafone. Când este o urgență și nu sunt în localitate sau sunt în trafic, scot laptop-ul, conectez modemul USB, login pe servere, rezolv treaba și plec mai departe. Pot spune că sunt multumit de el. Unde nu există acoperire 3G la Vodafone se conectează GPRS și tot reușesc să tastez comenzile în putty.
Ieri, un coleg a mers la un client pentru a instala driver-ul unei plăci de rețea. Trebuia însă să îl ia de pe internet. Iși scoate laptop-ul și cu toată speranța în serviciile RDS îndrăznește să se conecteze. Și a stat…a stat.. vreo 2 ore și…nu a descărcat driverul. Locația clientului eră chiar la marginea orașului Suceava.
Folosind internetul mobil de la Vodafone, din exact aceeași locație am descărcat astăzi driverul respectiv cu circa 95KB/s.

Nu vreau internet mobil ieftin. Vreau internet mobil bun!

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.