Windows 8 – Inceputul

Astăzi mi-am instalat Windows 8 Pro 64 biți pe laptop-ul meu Dell Latitude E6400 (știu, e vechi de vre-o patru ani, dar încă își face treaba). Am descărcat frumos imaginea, am montat-o folosind un software dedicat și am pornit instalarea din Windows 7.
Am ales să îmi păstreze programele și fișiere și, surprinzător, chiar a făcut-o!
Tot upgrade-ul s-a făcut repejor, fără meniuri și ferestre de dialog (de fapt, nu m-a întrebat mai nimic) și după două restarturi a pornit frumos Windows 8. A reușit chiar să mă logheze în domeniu din prima.
Apreciez felul în care s-a făcut upgrade-ul, după instalare am putut să îmi continui munca, având toate fișierele vechi la dispoziție și toate programele funcționale. Parcă nici nu s-a întâmplat!
Nu mi-a plăcut însă faptul că nu a vrut să pornească instalarea până nu i-am eliberat cel putin 20GB de pe hard-disc (SSD de 128GB) .

Având în vedere că interfața a fost gândită pentru a putea fi folosită atât pe sisteme desktop, pe laptop-uri, netbook-uri, dar și pe tablete, sunt câteva diferențe notabile față de Windows 7, dar nu este scopul acestui articol de a le detalia. Doresc însă să recomand câteva link-uri utile:

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.