Fiabilitate OCZ

Acum mai puțin de un an scriam despre faptul că mi-am luat un hard-disc SSD pentru laptop de care am fost foarte mulțumit până ieri. Aseară însă a refuzat să mai funcționeze, decedând împreună cu datele de pe el (unele destul de importante).

Cu toate că obișnuiesc să fac backup pe un server, am rămasa fără câteva fotografii cu familia pe care nu le apucasem să le sortez, fără câteva documente importante, fără ceva cod sursă pe care nu îl pusesem nicăieri online, chestii de genul acesta.

Ce mă uimește este faptul că nu a dat nici un semn de „oboseală”, ci pur și simplu a murit. A funcționat frumos, am pus laptop-ul în modul „sleep” și când la pornire…pauză… BIOS-ul nu a mai detectat hard-disc-ul SSD OCZ Vertex 2. Bineînțeles că am restartat de mai multe ori sistemul, l-am lăsat ceva timp deconectat, am încercat pe alt laptop, dar… nimic.

Hard-disc-ul SSD OCZ Vertez 2 care s-a defectat subit este încă în garanție asă că astăzi l-am și trimis la furnizor. Producătorul se laudă la acest model cu 2.000.000 ore MTBF (peste 200 de ani). Exemplarul meu nu a rezistat nici măcar un an. Oare asta o fi fiabilitatea produselor OCZ?

 

 

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

One thought on “Fiabilitate OCZ

  1. Cred ca i se trage de la Windows 8. Nu a mai suportat, saracu SSD se astepta la un linux ceva si tu l-ai tratat tot cu bors de ferestre. Glumesc, de fapt fac haz de necaz.
    Acuma, totusi.. e un pic cam mare coincidenta.. cat timp a mers cu Win7 mergea in sleep fara probleme si de cand cu Win8 a crapat, poate au dormit pe tastatura faiantarii de la Microsoft si in sleep au uitat sa taie curentul la SSD. Nu stiu.. zic si eu asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.