Să mă despart?

Net. Internet. Site-uri. Conținut multimedia. Zi de zi. Înainte de toate avem nevoie de un browser pentru a accesa conținutul.
De-a lungul timpului am folosit Internet Explorer (de mult, parcă chiar într-o viața anterioară), Opera (pe la versiunile 6,7) și apoi am trecut la Firefox, pe care îl folosesc și în prezent pe laptop-ul personal.
Dar mă cam supăra. Și mă gândesc să mă despart de el. Nu, nu mă deranjează că nu gătește, că nu spală sau alte chestii ci mă enervează că nu face curătenie.
Navighezi frumos pe net, din site în site, deschizi tab-uri noi, închizi, comportament normal de utilizator. Dar el nu curăță în urmă și te trezești după jumătate de oră de dat pe net că îți acaparează toată memoria RAM.

firefox-utilizare-memorie 

Jumătate din memoria RAM instalată este a lui. Egoist cum este sunt sigur că ar vrea-o pe toată pentru el.
Probabil echipa de dezvoltatori de la Mozilla reușesc să țină softul lor open source și gratuit pentru că le vin bani din altă parte. Cum de unde? De la producătorii de memorii.
Cu toate că suntem împreună de circa 2 ani, voi renunța la el. Dar în favoarea cui? O blonda? O bruneta?
Cochetez de ceva timp cu Google Chrome și mi se pare acceptabil.

În tabelul următor sunt prezentate statistici privind popularitatea browserelor. Se observă că firefox scade în preferințele utilizatorilor.

statistici-utilizare-browser
Sursa informațiilor privind popularitatea browserelor.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

2 thoughts on “Să mă despart?

  1. Faza asta am sesizat-o si eu mai demult, rupe firefoxu ramu dar totusi e doar din vina lui sau sunt probleme si pe partea de pagini web ? Mai exact cand intri pe o pagina web se incarca in ram o gramada de prostii, reclame, imagini, bare de navigatie, flashuri … care nu intotdeauna sunt optimizate si atunci intrebarea este cine ne rupe ramul si procesorul defapt?

  2. Din pacate asa este. Si mai vine dupa el si cu un plugin-container.exe care nu este de neglijat la capitolul RAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.