Își bat joc de noi?

E criză. Nu se poate nega asta. Eu cred că este abia începutul. Guvernul se face că se zbate să găsească soluții bune (pentru ei). Bugetarii, pensionarii fac grevă și ies în stradă pentru a convinge conducerea că trebuie să găsească soluții de a economisii banii publici în alt mod nu prin scăderea salariilor.

Și… s-a trezit și Patriarhia Română care vine cu un comunicat de presă:

„Considerăm înşelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcaşurile de cult aflate în construcţie, deoarece prin edificarea unui lăcaş de cult se întăreşte solidaritatea şi cooperarea dintre credincioşi, inclusiv întărirea vieţii spirituale, care permite oamenilor să depăşească orice fel de criză, fără să se «autodemoleze», ajungând la deznădejde sau la dezumanizare.”

și

„În legătură cu unele opinii exprimate în presă şi în anumite medii, prin care, în contextual crizei, nu ar mai fi necesară continuarea lucrărilor de execuţie a lăcaşurilor de cult aflate în construcţie, Patriarhia Română apreciază că toate lăcaşurile de cult aflate în diferite stadii de construcţie, ca şi cele care urmează să fie construite, trebuie finalizate, chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară, iar ritmul construcţiei va fi mai lent.”

Nu mai bine închidem toate spitalele, facem biserici și cimitire (ca să fie loc să îi îngroape pe toti, dar după ce plătesc taxa la popă)?

Acești gangsteri în sutană nu înțeleg care le este menirea și nici rolul lor social. De ce nu au zis așa:

-„Decât să facem biserici mai bine cu banii ăștia ajutăm nevoiașii cu hrana, medicamente, etc și de rugat ne putem ruga în orice încăpere liberă găsită sau chiar sub cerul liber.”

Ei ar trebui să știe mai bine că Dumnezeu ne aude rugăciunile chiar dacă nu suntem în chestia aia cu turnulețe înalte, picturi scumpe și icoane de aur. Acolo unde te rogi, acolo este biserica ta!

Mergeți la orice biserică din mediul rural oricând de luni până sâmbătă. Ce găsiți? Porțile încuiate, ușa ferecată. Așa arată Casa Domnului administrată de către preoții noștrii care vor cât mai multi bani de la buget dar uită complet de chitanțe la nunți, botezuri și înmormântări.

Din punctul meu de vedere în ultimii zece ani biserica aia reprezentată de Patriarhie (nu Biserica adevărată a lui Dumnezeu) nu a făcut decât să ceară terenuri, păduri, să se judece cu statul pentru bogății, să înalțe câte un locaș de cult lângă fiecare bloc pentru a da de muncă popilor proaspăț ieșiți de pe băncile scolilor.

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.