Dorel

drum_in_lucruSăptămâna aceasta am fost cu mașina la București (Suceava – București pe E85) și apoi Brașov (București – Brașov pe DN1). În Sinaia se circula în coloană. Sau se stătea. Tot aia e. Se mergea un pic cu 10Km/h, pauză câteva secunde. Înaintăm. Cu greu. Așa am tinut-o vreo oră și ceva. Până după Predeal. Acolo îl găsim pe Dorel care muncea de zor, în stilul caracteristic românesc la repararea drumului. Se circula numai pe un sens. Dorel poate lucra numai la ore de vârf ale traficului. Dorel nu poate lucra noaptea cănd probabil nu trece nici dracu prin zonă. Nee.. atunci doarme, pentru că la amiază somnul îi este agitat, fiind deranjat de zgomotul mașinilor care îl claxoneaza și a soferilor care îl înjură.
Uite așa se pot parcurge cei circa 170 de kilometrii dintre București și Brașov in aproximativ 4 ore și jumătate. Asta joia după amiază. Nu vreau să îmi imaginez cum este vinerea și în week-end când fug toți meltenii pe Valea Prahovei și în Poiană.
La Brașov un alt Dorel făcea gesturi că am ajuns așa tărziu să rezolv o problemă împortantă pentru firma la care lucra. El tre’ să plece acasă. Păi semnează aici că m-ai văzut la ochi și nu poti sta cu mine să îmi fac treaba șî la revedere. Apoi întrebă-ți toate cunoștințele care sunt cele mai bune site-uri pe care să cauți locuri de muncă.
..’tu-i mama lui de Dorel..

Articole asemanatoare:

Bogdan Turcanu

Bogdan Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.